Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Sociale netwerken van cliënten - Werkwijzer

Ga direct aan de slag met het bouwen van sociale netwerken, bekijk deze handige werkwijzer voor professionals in zorg en welzijn

Relaties en een sociaal netwerk zijn belangrijk voor een gelukkig leven. Het is daarom belangrijk dat u zich als professional bezighoudt met sociale netwerken van uw cliënten. Naast informele zorg en steun biedt een netwerk ook het plezier van samen dingen doen, emotionele steun en leidt het tot meer welbevinden, zelfredzaamheid en eigenwaarde.

We weten dat de sociale netwerken van mensen met beperkingen en ouderen vaak klein zijn. We zien dat vooral familie en professionele begeleiders daar deel van uitmaken. Contacten met andere vrienden, kennissen en buren zijn vaak beperkt. Juist deze contacten kunnen het leven leuker, interessanter en kleurrijker maken.

Redenen genoeg om te werken aan sociale netwerken. Het netwerk kan uiteraard een zorg en ondersteuningsfunctie vervullen, maar dat hoeft niet. Begin bij het doel van ondersteuning: kwetsbare mensen helpen hun leven zoveel mogelijk zelf vorm te geven.

Sociale netwerken van cliënten beproefde methodieken

Er zijn verschillende beproefde methodieken om sociale netwerken van cliënten op te bouwen, uit te breiden en actief te houden. Deze wegwijzer is een handig overzicht van wat er is. Met 9 handige kaarten kunt u direct aan de slag om het sociale netwerk vorm te geven.

Werkwijzer - Werken aan sociale netwerken van cliënten

Auteur(s) Inge Redeker, Willy Calis
Jaar Juni 2015
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '248' in onderstaand controle veld.

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Kennisbouwstenen ondersteunen wijkteams en netwerken

Lees publicatie
publicatie

Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in de Wmo

Lees publicatie
publicatie

Draaiboek voor bijeenkomst Samenwerken in de wijk

Lees publicatie
publicatie

Actief werken aan een beter lokaal samenspel in zorg en ondersteuning

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten