Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Werkprogramma 2017 - Zorgen dat kennis werkt

Werkprogramma over kennis ophalen, ontwikkelen en delen met de praktijk van zorg en onderwijs

In dit werkprogramma beschrijven we wat we in 2017 willen doen met de instellingssubsidie van VWS. Dat is maar een deel van onze activiteiten.

We voeren een aantal specifieke activiteiten uit binnen programma’s als Waardigheid en trots, Samen op weg naar vrijheid, Antibiotica Resistentie en andere projecten en programma’s. Op al deze manieren werken we aan het blijvend verbeteren van de zorg en ondersteuning voor mensen met een langdurende zorgvraag.

Zorgen dat kennis werkt in de praktijk

Blijvend verbeteren van zorg en ondersteuning

We zijn een kennisorganisatie. Kennis over de inhoud én kennis over het toepassen in de dagelijkse praktijk van zorg en onderwijs. Het werkprogramma schetst hoe wij in 2017 kennis ophalen, ontwikkelen en delen met de praktijk van zorg en onderwijs. Nieuw is de veldprogrammering: nog meer dan in voorgaande jaren stemmen we ons programma af op de praktijk.

De mens centraal

Mensen die voor langere tijd afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning vormen onze drijfveer. We willen dat zij zoveel mogelijk het leven leiden dat ze willen, ondanks ziekten of beperkingen. Onze kennisproducten zijn vooral bedoeld om het samenspel tussen hen, hun naaste omgeving en professionele zorgverleners te ondersteunen en verbeteren. De mens staat centraal en niet zijn ziekte of beperking. Onze kracht is onze kennis van de praktijk. Wij werken vanuit een onafhankelijke positie in het ingewikkelde speelveld van de zorg. We slaan bruggen tussen die praktijk, onderwijs, wetenschap en beleid.

Jaar 2016
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '543' in onderstaand controle veld.

1 reactie geplaatst
  • hetti willemse

    schreef op 22 nov 2016

    Zorg ervoor dat macro, meso en micro niveau verbonden worden en dat het concreet gemaakt wordt voor de cliënten, de naasten en de zorgorganisatie (medewerkers, management, vrijwilligers etc). Op het thema een huis moet voelen als een huis: http://www.zorgvisite.nl geeft daar een schat aan handvatten voor. Op het thema weg met de bureaucratie, maak gebruik van het onderzoek en het boek En zij leefden nog goed en tevreden. Hoe de bureaucratie bijdraagt aan betere ouderenzorg. Broodje aap verhalen en mythes erover worden doorbroken alsook vol met praktische en uitvoerbare tips.Op het thema onmisbare rol mantelzorgers en vrijwilligers valt gebruik te maken van de ervaringen opgedaan met onze trajecten Houd de naaste vast en het bondgenootschap naasten en zorgorganisatie realiseren via de gezamenlijke thuis voelen agenda (good practice VWS in agenda informele zorg 2011, alsook van Actiz en van Expertise centrum Mantelzorg) en het trainingsprogramma dat er voor de medewerkers op is, alsook voor Cliëntenraden (ontwikkeld samen met LOC en hulp van ZonMw). Alle informatie op http://www.zorgvisite.nl maar niet zonder onze toestemming in te zetten.

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Verkennend onderzoek innovatienetwerken in de zorg

Lees publicatie
publicatie

Uitvoering van Wet langdurige zorg kent nog uitdagingen

Lees publicatie
publicatie

Haalbaarheid van Health Impact Bond Valpreventie Ouderen

Lees publicatie
publicatie

Verlangen naar integraliteit

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten