Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Advies - Kwaliteitssysteem verbeteren

Onze kwaliteitsaccountants toetsen uw kwaliteitssysteem en doen aanbevelingen voor verbeteringen. Zodat u uiteindelijk een kwaliteitssysteem heeft dat doet waar het voor bedoeld is.

Wat we doen voor u

We toetsen de werking van uw kwaliteitssysteem

De Kwaliteitswet zorginstellingen (KWZ) verplicht u als zorginstelling uw eigen kwaliteit te bewaken, beheersen en verbeteren. 1 van de eisen die daarbij gesteld wordt is het hebben van een kwaliteitssysteem. Maar helpt uw kwaliteitssysteem u daar ook daadwerkelijk bij? Geeft het u het juiste beeld van de kwaliteit zoals uw cliënten en medewerkers die in praktijk ervaren en realiseren?

Grip op kwaliteit

Helpt het u om beter op kwaliteit te sturen? Onze onafhankelijke kwaliteitsaccountants toetsen en beoordelen uw kwaliteitssysteem op betrouwbaarheid en effectiviteit. Daarnaast geven zij aanbevelingen voor aanpassingen in de werkwijze en het systeem, om u optimale grip te geven op de kwaliteit binnen uw organisatie.

Aandacht voor kwaliteit

Kwaliteit was lange tijd iets waar vooral het management druk mee was. Terwijl kwaliteit van zorg tot stand komt tussen cliënt en zorgmedewerker. Het is daarom belangrijk dat er structureel aandacht is voor kwaliteit en dat het gesprek over kwaliteit gevoerd wordt op de werkvloer. Alleen dan kan er daadwerkelijk iets aan de kwaliteit verbeterd worden.

Dit is een groeiend besef binnen zorgorganisaties. En steeds vaker worden ook de kwaliteitssystemen hierop aangepast. Maar hoe weet u of de nieuwe systematiek daadwerkelijk die aandacht voor kwaliteit en de dialoog over kwaliteit terugbrengt op de werkvloer en het niet 1 van de vele formulieren is, die zorgteams invullen?

Effectief kwaliteitssysteem

Onze kwaliteitsaccountants toetsen uw kwaliteitssysteem en doen aanbevelingen voor verbeteringen. Zodat u uiteindelijk een kwaliteitssysteem heeft dat doet waar het voor bedoeld is.

Waarom Vilans

Onze kwaliteitsaccountants hebben behalve veel ervaring en verstand van kwaliteitssystemen (en nieuwe onderdelen zoals een zelfevaluatie), ook veel kennis van verbeterprocessen en hoe u teams kunt stimuleren om continu te verbeteren.


Wat het u oplevert

Een verbeterd kwaliteitssysteem

Kwaliteitssysteem verbeteren

U krijgt een werkwijze en systeem (de zelfevaluatie) dat:

 • Zorgt voor structurele aandacht voor kwaliteit binnen uw organisatie
 • Teams stimuleert continu te verbeteren
 • Grip geeft op de kwaliteit in uw organisatie, met oog voor de ontwikkeling van de zorgmedewerkers in relatie tot de kwaliteit van zorg
 • Inzicht geeft in overbodige werkwijzen en systemen
 • De managementletter van de kwaliteitsaccountants ondersteunt bij de verantwoording naar verschillende instanties, zoals de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Wilt u een beter kwaliteitssysteem?

We maken graag een voorstel op maat voor u

 • Met wie

  Bestuurders en kwaliteitsmedewerkers

 • Interessant voor

  Ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg

 • Doorlooptijd

  Wij maken een traject op maat, afhankelijk van uw vraag

 • Investering

  Deze zijn afhankelijk van uw vraag

foto Else Stapersma

Else Stapersma

Senior adviseur Betaalbare zorg en kwaliteit

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten