Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Leergang - Optimale samenwerking met informele zorg

In dit netwerk van adviseurs informele zorg en coördinatoren vrijwilligerswerk wisselt u ervaringen en tips uit. Ook verkrijgt u kennis om participatie vanuit informele zorg te versterken.

Wat we gaan doen

Komen tot een optimale samenwerking met informele zorg

In dit netwerk ontmoet u andere adviseurs en coördinatoren en met elkaar bespreekt u welke stappen nodig zijn voor duurzame veranderingen in de samenwerking met informele zorg. Deelnemers komen 5 keer bij elkaar in een periode van 9 maanden.

Wij bieden handvatten en tools om de samenwerking met mantelzorgers, familie, netwerk en vrijwilligers te versterken en duurzame veranderingen tot stand te brengen. Iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal dat uitgediept wordt. Via intervisie en inspirerende werkvormen bespreken we verschillende casussen. De locaties van de bijeenkomsten bevinden zich in het midden van het land.

Waarom Vilans

Wij, het kenniscentrum voor langdurende zorg, en Movisie, het kenniscentrum voor sociale vraagstukken, hebben de nodige ervaring en expertise op het gebied van informele zorg. We vormen samen het Expertisecentrum Mantelzorg. We voerden het programma In voor Mantelzorg uit, waarin 80 zorgorganisaties aan de slag gingen met het versterken van de samenwerking met mantelzorgers en hun ondersteuning.


Wat het traject oplevert

Passende en effectieve veranderingen in de cultuur en structuur van de organisatie

Optimale samenwerking met informele zorg

Veel adviseurs en coördinatoren op het gebied van mantelzorg, familieparticipatie, netwerkversterking en vrijwilligerswerk werken zelfstandig of in een klein team. Ze moeten vaak het wiel zelf uitvinden. Met dit netwerk bespreekt u de stappen met elkaar, krijgt u tools en instrumenten en wisselt u ervaringen en tips uit met andere organisaties. Zo komt u met elkaar tot passende en effectieve veranderingen in de cultuur en structuur van de organisatie, die ruimte biedt voor een duurzaam samenspel tussen cliënt, informele en professionele zorg.

Wilt u optimale samenwerking met informele zorg

We maken graag een voorstel op maat voor u

 • Met wie

  Medewerkers in zorgorganisaties die een adviseurs- of coördinerende functie vervullen op het terrein van informele zorg

 • Interessant voor

  Organisaties die zorg en ondersteuning bieden aan ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken in de thuissituatie en in een woonzorgvoorziening

 • Doorlooptijd

  9 maanden, 5 bijeenkomsten van 4 uur per keer; data: 25 oktober 2016 van 13 tot 17 uur, 12 januari, 7 maart, 11 mei en 4 juli 2017

 • Investering

  € 2.500,- per deelnemer

foto Wendy van Lier

Wendy van Lier

Adviseur Informele zorg

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten