Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Advies - Familieparticipatie versterken

Een adviestraject met training waarin medewerkers leren de samenwerking met de familie en het netwerk van de cliënt te versterken

Familieparticipatie, het meehelpen door een naaste bij de verzorging van een familielid, staat volop in de belangstelling. Wie denkt dat het een snelle oplossing is voor een zorgorganisatie die moet bezuinigen, heeft het mis. Het goed invoeren van familieparticipatie vraagt om een duurzame aanpak. Via onze COUP-methode wordt familie op effectieve wijze meer betrokken bij de zorg en ondersteuning van hun naaste.

Wat we gaan doen

Wij trainen uw medewerkers in de COUP-methode: Contact leggen, Ondersteunen, Uitnodigen en Participeren. Uw medewerkers ervaren in de praktijk hoe ze de participatie van mantelzorgers, familie, vrienden en buren kunnen versterken. Zij leren hoe ze kunnen reageren als de samenwerking moeizaam verloopt. Wij begeleiden uw organisatie bij het monitoren en borgen van de nieuwe aanpak om tot duurzame resultaten te komen.

Waarom Vilans

Wij hebben veel expertise opgebouwd in het bevorderen van een goed samenspel tussen formele en informele zorg. Veel organisaties hebben met succes de COUP-training gevolgd. In het project In voor Mantelzorg hebben we 80 zorgorganisaties geholpen hun samenwerking met mantelzorgers te verbeteren.


Wat het traject oplevert

Adviestraject familieparticipatie versterken

Na afloop weten medewerkers hoe ze contact met mantelzorgers en anderen uit het netwerk kunnen maken, hoe ze met hen kunnen afstemmen en op een gelijkwaardige manier samenwerken. Ze ervaren daardoor minder werkdruk en meer werkplezier. Familie en anderen uit het netwerk voelen zich ondersteund en zijn bereid meer te participeren. Cliënten voelen zich prettiger en doen minder beroep op de zorg.

Wilt u participatie van mantelzorgers, familie en het netwerk versterken?

We maken graag een voorstel op maat voor u

 • Met wie

  Projectleiders informele zorg

 • Interessant voor

  Organisaties in ouderen en gehandicaptenzorg, ggz, thuiszorg, revalidatie, palliatieve zorg en ziekenhuizen.

 • Doorlooptijd

  1 jaar

 • Investering

  vanaf € 15.000,-

foto Yvonne de Jong

Yvonne de Jong

Senior adviseur Informele zorg

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten