Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Onderzoek - Zelfmanagementkompas 2.0

Zelfmanagement is een belangrijke pijler van goede chronische zorg. Het vraagt om een andere rolverdeling waarbij de patiënt regisseur is en de zorgverlener zijn coach.

Wat we gaan doen

Zelfmanagement is een belangrijke pijler van goede chronische zorg. Het vraagt om een andere rolverdeling waarbij de patiënt regisseur is en de zorgverlener zijn coach.

Mensen met chronische aandoeningen helpen om beter regie te voeren over hun gezondheid en gedrag, begint met een inventarisatie van wat in de praktijk al gebeurt en wat beter kan. Met het zelfmanagementkompas maakt u een start hiermee. Het vernieuwde kompas is samen ontwikkeld met zorgverleners, experts en ervaringsdeskundigen. Zo is het kompas compacter, interactiever en het taalgebruik is eenvoudiger. Bovendien biedt het kompas ondersteuning op punten waar nog ontwikkeling mogelijk is.

De zelfevaluatie kan uitgebreid worden tot een implementatietraject op maat voor uw praktijk. Daarmee maakt u zelfmanagementondersteuning tot een vast onderdeel van de werkwijze in uw organisatie.

Waarom Vilans

Vilans begeleidde en trainde al ruim 35 zorggroepen en gezondheidscentra bij het invoeren van zelfmanagementondersteuning. Klanten gaven onze trajecten voor zelfmanagementondersteuning gemiddeld een 8,5. We ontwikkelden het zelfmanagementkompas met patiënten, zorgverleners en experts, en testen het in huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en zorggroepen.


Wat het kompas oplevert

Vilans Ketens & netwerken

U weet hoe uw organisatie ervoor staat als het gaat over ondersteunen van zelfmanagement. Het brengt alle zorgverleners op één lijn en zet het team op scherp. Bij patiënten die door de juiste ondersteuning zelf de verantwoordelijkheid nemen over hun behandeling en leefstijl (gezondheid en gedrag), neemt de therapietrouw toe.

Wilt u zicht op de mate van zelfmanagementondersteuning?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Management en zorgverleners van een zorggroep of gezondheidscentrum

 • Interessant voor

  Zorggroepen, gezondheidscentra en huisartsenpraktijken

 • Doorlooptijd

  1 maand voor de voormeting en 1 maand voor de nameting

 • Investering

  3500,- Inbegrepen is: de inzet van het zelfmanagementkompas bij maximaal 50 professionals. De voormeting met teamscorerapport en workshop op locatie met adviesrapport. 6500,- Inbegrepen is: het vorige bij zowel de voor- als nameting.

foto Jeanny Engels

Jeanny Engels

Expert Persoonsgerichte zorg

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten