Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Workshop - Samenwerking wijkteam verbeteren

In deze workshop gaat u aan de slag om de samenwerking binnen uw wijkteam en met andere professionals in het medisch sociaal domein te verbeteren.

Wat we gaan doen

Verbeter de samenwerking binnen uw wijkteam en met andere professionals

De workshop begint met een korte presentatie over welke thema’s een rol spelen bij samenwerking.

Zelftest Samenwerking in wijkteams

Met de Zelftest Samenwerking in wijkteams krijgt u door het beantwoorden van 19 eenvoudige stellingen in korte tijd een goed beeld van de samenwerking en verbeterpunten. De teamleden vullen de stellingen en het individuele scoreblad in. Daarna vullen we samen het scoreblad voor het team in en gaan we met elkaar in gesprek. We kiezen een thema om te bespreken en bepalen de actiepunten voor het team.

Samenwerking tussen generalisten en specialisten

Vragen die in dit onderdeel aan bod komen zijn: Wat is uw rol in het wijkteam? Bent u generalist, specialist of een T-shaped professional? Wat houdt die rol precies in? Wie heeft de regie en hoe wordt kennis gedeeld? Wat is nodig voor een goede samenwerking met de huisarts? Het is mogelijk de workshop uit te breiden met het spelen van het samenwerkingsspel of een verdieping te maken naar diverse samenwerkingsmodellen in het sociaal domein.

Andere onderwerpen die aan bod komen:

 • eigen regie en gezondheid, voer een ander gesprek met de inwoner
 • samenwerking formeel en informeel
 • sociale netwerken
 • burgerinitiatieven

Waarom Vilans?

Wij staan als kennisinstituut voor de langdurende zorg met 2 benen in zowel de transitie als de transformatie van de langdurige zorg. Zorg en ondersteuning moeten fundamenteel anders worden ingericht. Zorg en ondersteuning in de buurt, het versterken van eigen kracht en sociale netwerken en samenwerking zijn daarbij belangrijke bouwstenen. Onze professionals kunnen juist deze vertaalslag maken. We adviseren gemeenten en wijkteams in het hele land en kennen de verschillende vormen van samenwerking in en rond wijkteams.


Wat de workshop oplevert

Inzicht in de samenwerking binnen uw wijkteam en met andere partijen

Workshop - Samenwerking wijkteam verbeteren

Na deze workshop heeft u inzicht in de samenwerking binnen uw wijkteam en met andere partijen. U bent daarover in gesprek gegaan met elkaar, heeft actiepunten bepaald om de samenwerking te verbeteren en er concreet mee aan de slag te gaan.

Wilt u de samenwerking in uw wijkteam verbeteren?

We maken graag een voorstel op maat voor u

 • Met wie

  Teamleider en teamleden van een sociaal wijkteam

 • Interessant voor

  Wijkteams die de dialoog willen aangaan over hun onderlinge samenwerking en die de samenwerking met andere professionals in het medisch sociaal domein willen verbeteren

 • Doorlooptijd

  1 dagdeel

 • Investering

  € 1.500,-. Het wijkteam regelt een ruimte, materialen, lunch, koffie en thee. Wilt u liever dat wij de organisatie doen? Ook dat is mogelijk. De workshop is dan bij ons of een andere centrale locatie in Utrecht.

foto Barbara de Groen

Barbara de Groen

Senior adviseur Wijkgericht werken

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten