Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Workshop - Vermaatschappelijking

De cliënt en zijn netwerk krijgen steeds meer regie. Voor zorgmedewerkers betekent dit dat zij meer vraaggericht moeten werken. Met deze workshop helpt Vilans zorgmedewerkers op een andere manier naar hun werk te kijken. Zij krijgen vat op de veranderingen in de zorg en weten wat dit betekent voor hun dagelijkse werk.

Wat we gaan doen

De workshop geeft een helder en praktisch beeld van de attitude en competenties van de nieuwe zorgmedewerker in de dagelijkse praktijk.

Deelnemers maken zich de kennis eigen door gedeelde ervaringen, inspirerende voorbeelden en het reflecteren op de eigen rol.

We reiken 4 bouwstenen aan die relevant zijn voor de nieuwe manier van werken:

 • kwartier maken,
 • sociale rol versterking,
 • sociale netwerk versterking,
 • concepten van wijkgericht werken.

Waarom Vilans

Vilans kent de uitdagingen waar zorgorganisaties voor staan en wat dit vraagt van zorgprofessionals. Ter ondersteuning van de zelfredzaamheid van de cliënt ontwikkelden we de succesvolle methodiek Netwerkversterking. 31 zorgorganisaties werken met de methodiek. Ruim 75% van 200 ondervraagde cliënten is positief over het effect.


Wat de workshop oplevert

Uw medewerkers beschikken over de kennis en instrumenten om invulling te geven aan het dagelijkse werk, passend bij de nieuwe situatie in de zorg.

Vilans Zorgmedewerker 3.0

Deelnemers maken kennis met de succesvolle methodiek Netwerkversterking. Dit ondersteunt hen in het planmatig werken aan het versterken van sociale netwerken van cliënten. We oefenen in het anders kijken naar mensen, ook naar mensen met een beperking.

Wilt u het sociale netwerk van cliënten versterken?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  Uitvoerende zorgmedewerkers

 • Interessant voor

  Zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg die hun medewerkers willen voorbereiden op de veranderingen in de langdurende zorg.

 • Doorlooptijd

  1 dagdeel

 • Investering

  €1500. De zorgorganisatie regelt een ruimte, materialen, lunch, koffie en thee. Wilt u liever dat Vilans de organisatie doet? Ook dat is mogelijk. De workshop is dan bij Vilans of een andere centrale locatie in Utrecht.

foto Inge Redeker

Inge Redeker

Expert Wijkgericht werken

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten