Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Workshop - Toegerust voor de toekomst

Dit staat ons te doen!
Zorgmedewerkers staan in het hart van de transitie. Veranderingen in de zorg beginnen en eindigen bij hen. Welke uitdagingen zijn er en wat vraagt dit van de medewerkers? Hoe komen ze tot de gewenste gedragsverandering?

Dit gaan we doen

Zorgmedewerkers ontdekken zelf of ze voldoende zijn toegerust voor de toekomst, welk werkgedrag daarvoor nodig is en wat er voor nodig is om dit verder te ontwikkelen.

Samen met uw medewerkers analyseren we in 2 à 3 weken in hoeverre zij zijn toegerust op belangrijke uitdagingen voor de toekomst, zoals persoonsgericht werken met standaardprotocollen, veilig werken én respect voor de zelfregie, goed samenspel met de familie, samenwerken in netwerken en werken met nieuwe technologie.

Samen ontdekken u en uw medewerkers de oplossingsrichtingen: wat kunnen we nog sterker maken, welke hindernissen ondervinden we en wat weerhoudt ons in het verder ontwikkelen van het gewenste werkgedrag. We spelen in op de aanwezige kwaliteiten en actuele leerbehoeften.

Werkvorm

Met activerende werkvormen en gesprekken brengen we het eerlijke verhaal van uw medewerkers in beeld. We gaan uit van één workshop per locatie met een groep van circa 8-12 medewerkers. Samen verbeelden we ‘de cliënt en de zorgmedewerker van de toekomst’ en welk werkgedrag (denken, doen, zijn) daarbij gewenst is op het gekozen thema. Samen met uw medewerkers ontdekken we in hoeverre ze voorbereid zijn op de toekomst en wat hen wel en niet helpt in het gewenst werkgedrag eigen te maken. Aansluitend op de workshop(s) krijgt u van ons een analyse en advies.

Waarom Vilans

Wij kennen de uitdagingen waar zorgorganisaties voor staan en wat dit vraagt van zorgprofessionals. We kennen de praktijk en kunnen schakelen van het management- naar medewerkers- naar cliëntperspectief.


Dit levert het op

De medewerkers zijn gemotiveerd zelf aan de slag te zijn met hun kwaliteiten

Workshop Toegerust voor de toekomst

De gewenste (gedrags-)verandering bij uw medewerkers komt efficiënt en effectief tot stand doordat er naar hen geluisterd wordt en ze de veranderingen zelf oppakken. De medewerkers zijn gemotiveerd zelf aan de slag te zijn met hun kwaliteiten. De organisatie weet hoe dit te faciliteren. U krijgt inzicht in de drijvende en belemmerende krachten die hierbij spelen in de boven- én onderstroom.

Wilt u uw kracht ontdekken?

Wij maken graag een voorstel op maat voor u!

 • Met wie

  Iedere bestuurder of manager die de vereiste transitie bij de medewerkers gericht wil bevorderen

 • Interessant voor

  Ouderenzorg, thuiszorg en verstandelijke gehandicaptenzorg

 • Doorlooptijd

  2 à 3 weken

 • Investering

  Overeen te komen

foto Henry Mostert

Henry Mostert

Expert Zorgmedewerker in verandering

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten