Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Workshop - Theatervoorstelling ‘Familiefabels’

Theatervoorstelling om familie, mantelzorgers en vrijwilligers op een snelle, leuke en interactieve manier te betrekken bij de zorg

Uw vraag

Steeds meer zorgorganisaties weten dat familieparticipatie nodig is om kwalitatieve zorg te bieden. Vaak is het zoeken naar de goede aanpak om familie te bereiken en betrekken bij de zorg. Verkeerde beelden over familie en mantelzorgers staan dit in de weg. Wij zetten deze mythen rond familieparticipatie op een rijtje en ontzenuwen ze.

Wat we gaan doen

Toneelspeelster en expert familieparticipatie Yvonne de Jong kruipt in de huid van familietypetjes en brengt de misverstanden tot leven. Theo Royers, auteur van de Familiefabels, knoopt tussen de monologen door het gesprek aan met het publiek. Hij biedt handreikingen om familieleden te bereiken en meer te betrekken bij de zorg. Na de voorstelling adviseren we u graag over familieparticipatie als vanzelfsprekend onderdeel van de zorg.

Waarom Vilans

Vilans is expert in het bevorderen van een goed samenspel tussen formele en informele zorg. Al 50 organisaties intensiveerden met ons de participatie van familie van cliënten. Ruim 100 zorgorganisaties verbeterden met Vilans de samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers. Ook ontwikkelden we de Toolkit Familieparticipatie; een uitgebreid stappenplan om naasten bij de zorg te betrekken.


Wat de voorstelling oplevert

Met deze dynamische kick-off doorzien medewerkers en management de misvattingen rond familieparticipatie.

Vilans Zorgmedewerker 3.0

Deelnemers leren hoe ze de betrokkenheid van familie en mantelzorgers kunnen bevorderen.

Na afloop:

 • zijn misvattingen over de betrokkenheid van familie uitgesproken en opgeklaard;
 • is er een gezamenlijke zienswijze over familieparticipatie;
 • zijn er handreikingen om met familieleden om te gaan.

Wilt u familieparticipatie op een interactieve en leuke manier agenderen?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  De voorstelling is geschikt voor (zorg)medewerkers, familieleden, vrijwilligers, management, cliëntenraden en verwantenraden.

 • Interessant voor

  Organisaties in ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg en revalidatie. Werkt u in een ander soort organisatie? Wij maken de voorstelling graag voor u op maat!

 • Doorlooptijd

  De voorstelling duurt met introductie en nagesprek door de manager ongeveer 2 uur. De uitvoering is op locatie in de organisatie. Vilans zorgt voor de geluidsapparatuur en theaterbenodigdheden. De zorgorganisatie stelt ruimte en stoelen beschikbaar.

 • Investering

  € 1.750,- inclusief reiskosten en btw. Deze prijs is gebaseerd op de inzet van 2 personen. Bij twee voorstellingen op 1 dag, € 750,- korting op de tweede voorstelling.

foto Yvonne de Jong

Yvonne de Jong

Senior adviseur Zorgmedewerker in verandering

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten