Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Workshop - Theatervoorstelling ‘Familiefabels’

Familie die zich actief inzet draagt bij aan kwalitatieve zorg. Toch is het bereiken en betrekken van familie bij de zorg nog geen gemeengoed. Misverstanden staan participatie vaak in de weg: 'de familie heeft nooit tijd’ of ‘als de familie een fout maakt is de zorgorganisatie aansprakelijk’.

Wat we gaan doen

Deze voorstelling agendeert familieparticipatie op een interactieve, snelle en leuke manier voor álle medewerkers in de organisatie. Infotainment ten top!

Toneelspeelster en expert familieparticipatie Yvonne de Jong kruipt in de huid van familietypetjes en brengt de misverstanden tot leven. Theo Royers, auteur van de Familiefabels, knoopt tussen de monologen door het gesprek aan met het publiek. Hij biedt handreikingen om familieleden te bereiken en meer te betrekken bij de zorg.

Na de voorstelling adviseren en begeleiden we u graag hoe u om familieparticipatie tot vanzelfsprekend onderdeel in de zorg maakt.

Stichting Passie voor Zorg: 'Humoristisch, pakkend en herkenbaar. Het heeft de aanzet gegeven om een zonnige dag om te zetten naar een stralende dag.'

Waarom Vilans

Vilans is expert in het bevorderen van een goed samenspel tussen formele en informele zorg. Al 50 organisaties intensiveerden met ons de participatie van familie van cliënten. Ruim 100 zorgorganisaties verbeterden met Vilans de samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers. Ook ontwikkelden we de Toolkit Familieparticipatie; een uitgebreid stappenplan om naasten bij de zorg te betrekken.


Wat de voorstelling oplevert

Met deze dynamische kick-off doorzien medewerkers en management de misvattingen rond familieparticipatie.

Vilans Zorgmedewerker 3.0

De deelnemers leren hoe ze de betrokkenheid van familie en mantelzorgers kunnen bevorderen. Een goede samenwerking tussen professionals en familie of mantelzorgers draagt bij aan de doelmatigheid en kwaliteit van de zorg.

Na afloop van de voorstelling:

 • zijn misvattingen over de betrokkenheid van familie uitgesproken en opgeklaard
 • is er een gezamenlijke zienswijze over familieparticipatie
 • zijn er handreikingen om met familieleden om te gaan

Informeel napraten met een hapje en een drankje blijkt van grote meerwaarde. Management, medewerkers en familie horen elkaars mening en kunnen bespreken hoe ze verder gaan.

Wilt u familieparticipatie op een interactieve en leuke manier agenderen?

We maken graag een voorstel op maat voor u.

 • Met wie

  De voorstelling is geschikt voor (zorg)medewerkers, familieleden, vrijwilligers, management, cliëntenraden en verwantenraden.

 • Interessant voor

  Organisaties in ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg en revalidatie. Werkt u in een ander soort organisatie? Wij maken de voorstelling graag voor u op maat!

 • Doorlooptijd

  De voorstelling duurt met introductie en nagesprek door de manager ongeveer 2 uur. De uitvoering is op locatie in de organisatie. Vilans zorgt voor de geluidsapparatuur en theaterbenodigdheden. De zorgorganisatie stelt ruimte en stoelen beschikbaar.

 • Investering

  € 1.750,- inclusief reiskosten en btw. Deze prijs is gebaseerd op de inzet van 2 personen. Bij twee voorstellingen op 1 dag, € 750,00,- korting op de tweede voorstelling.

foto Yvonne de Jong

Yvonne de Jong

Senior adviseur Zorgmedewerker in verandering

U mag mij altijd benaderen voor vragen

Makkelijk en snel antwoord op uw vraag

Stel uw vraag online

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten