Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

3 opvallende resultaten van slim zorgen in de thuiszorg

In het project Slim zorgen ondersteunen en adviseren wij zorgmedewerkers bij het loslaten van onnodige zorghandelingen.

In het project Slim zorgen ondersteunen en adviseren wij zorgmedewerkers over slimmer zorgen, ofwel het opsporen en loslaten van tijdrovende en onnodige zorghandelingen en waar nodig te vervangen door betere en moderne alternatieven. Het doel is om tevreden cliënten, betrokken medewerkers en duurzame financiering met relatief weinig inspanning en simpele interventies te krijgen.

Vorig jaar werd daarvoor een pilot afgerond met 7 teams van 5 thuiszorgorganisaties. De teams bepaalden zelf met welke onnodige zorghandeling ze aan de slag gingen. Alle teams in de thuiszorg kozen daarbij voor het niet meer standaard hulp bieden bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Dit leverde een aantal mooie resultaten op.

1. Tijdsbesparing

Gemiddeld bespaarden de teams 290 minuten tijd! Gezamenlijk voerden de teams 101 minder handelingen bij een groep van 111 cliënten. Door onder andere de inzet van hulpmiddelen bij het aan- en uittrekken van steunkousen, hadden cliënten hierbij minder of zelfs helemaal geen hulp meer nodig van een zorgmedewerker.

2. Grotere cliënttevredenheid

Behalve dat tijd en dus kosten bespaard werden, steeg in de meeste gevallen ook de cliënttevredenheid. Bij één deelnemende organisatie steeg de cliënttevredenheid zelfs van een 6 naar een 9.

3. Blijere medewerkers

De inzet van hulpmiddelen vergroot de zelfredzaamheid van de cliënt, maar zorgt ook voor minder fysieke belasting van de zorgmedewerker. Niet zo vreemd dus, dat de gemiddelde tevredenheid van de medewerkers over de kwaliteit van de uitvoering van de geleverde zorg bij de cliënt steeg.

Bekijk de resultatenposter voor de complete resultaten van alle deelnemende organisaties.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '622' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten