Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 opbrengsten van persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg helpt mensen met een chronische ziekte beter omgaan met hun aandoening

Persoonsgerichte zorg is zorg afgestemd op de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de patiënt. Ook helpt persoonsgerichte zorg mensen met een chronische ziekte beter omgaan met hun aandoening. Anders gezegd kunnen ze hun ziekte beter inpassen in het dagelijks leven.
 
Wij ontwikkelden Het Huis van persoonsgerichte zorg. Dit is gebaseerd op 2 programma’s uit Engeland, House of Care en Co-creating Health. In 3 Britse regio’s werd met House of Care geëxperimenteerd. Het model vertrekt vanuit de eerste lijn, maar gaat uit van een systeembenadering die alle facetten raakt. Wij zetten voor u de belangrijkste opbrengsten op een rij.
 
1 Patiënten ervaren een betere kwaliteit van zorg en laten verandering in gedrag zien. Ze zijn onder andere vaker aanwezig op consulten en hebben een gezondere leefstijl.

2 Zorgverleners hebben een meer persoonsgerichte benadering in de interactie met patiënten en in de organisatie van het zorgproces.

3 Zorgverleners hebben meer werkplezier en werken beter samen in teams, onder andere omdat er meer overlegmomenten zijn tussen zorgverleners.

4 De organisatie is ondersteunend, onder andere door het faciliteren van langere consulten en het beter organiseren van het administratieve proces (door bijvoorbeeld het nabellen van patiënten ter herinnering aan gemaakte afspraken).

5 Ondanks de langere consulttijd zijn de projecten veelal kostenneutraal als gevolg van taakdelegatie. De inzet door de huisartsen is voor een groot deel vervangen door de inzet van praktijkondersteuners en praktijkassistentes.

Huis van persoonsgerichte zorg

Heeft u ook ervaringen met het in de praktijk brengen van persoonsgerichte zorg? Deel hieronder uw inzichten met ons en met anderen.

Meer informatie over persoonsgerichte zorg

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '446' in onderstaand controle veld.

1 reactie geplaatst
 • Mariette konings

  schreef op 15 apr 2016

  Mariette konings.

  Mariette.konings@live.com

  Al veel gelezen! Wat een verandering het lijkt wel een soort aardbeving in de zorg.eindelijk mogen we doen! Verwennen! Zorgen,en gelukkig maken!

  En wij als team mogen starten met een project positieve gezondheidszorg.een compliment! Een voorrecht, en wat een geluk voor onze bewoners!

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten