Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Top 10 best bekeken artikelen van 2015

Om te zorgen dat u geen belangrijke artikelen mist hebben wij de 10 best bekeken artikelen voor u op een rij gezet

In 2015 hebben we net als ieder jaar veel artikelen gepubliceerd over uiteenlopende onderwerpen. Om te zorgen dat u geen belangrijke artikelen mist hebben wij de 10 best bekeken artikelen voor u op een rij gezet.

10. Tegen welke prijs laten we ouderen vallen?

Iedereen kent wel zo'n 'geval', iemand op leeftijd die lelijk is gevallen. Heup gebroken, hoofdletsel of bont en blauw en erg geschrokken. Valongevallen zijn dus geen 'ongelukjes', maar behoren tot de grootste gezondheidsproblemen voor ouderen. Vilans-bestuurder Henk Nies blogt over zijn bevindingen.

Lees blog

9. Nieuwe gratis e-learning 'Wassen met Affectie'

In de e-learning ‘Wassen met Affectie’ krijgt u inzicht in het voorkomen van agressie en gedragsproblemen tijdens het wassen en douchen van mobiele cliënten. Het gaat hierbij om cliënten met een sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau vergelijkbaar met dat van een kind van 1 jaar.

Doe e-learning

8. 7 tips voor hygiëne in de ouderenzorg

Er zijn duidelijke richtlijnen rond hygiëne en infectiepreventie, maar het probleem zit in de implementatie. In verpleeghuizen, woonzorgcentra en thuiszorg is op dit gebied nog veel te verbeteren.

Bekijk tips

7. Werkwijzer - Werken aan sociale netwerken

Omdat relaties en een sociaal netwerk belangrijk zijn voor een gelukkig leven is het belangrijk dat u zich als professional bezighoudt met het sociaal netwerk van uw cliënten. Deze werkwijzer helpt hierbij.

Bekijk werkwijzer

6. Wijkkompas voor het inrichten van een sociaal wijkteam

In de afgelopen periode hebben wij een aantal proefprojecten uitgevoerd die een eerste indicatie geven van wat werkt en niet werkt bij het inrichten van sociale wijkteams. We hebben deze lessen uit de praktijk gebundeld in dit Wijkkompas. Het kompas draagt bij aan de kwaliteit van wijkgericht werken.

Bekijk Wijkkompas

Top 10 best bekeken artikelen van 2015

5. Animatievideo - Voorkom vallende ouderen

Als zorgmedewerker speelt u een belangrijke rol bij het signaleren en verkleinen van valrisico’s bij ouderen. Deze korte animatievideo van Zorg voor Beter laat zien dat ouderen niet ‘zomaar’ vallen en maakt zorgverleners ervan bewust dat zij een belangrijke rol spelen bij valpreventie.

Bekijk video

4. Omaha System uitgelegd met animatievideo

Deze animatievideo schetst een helder beeld over hoe het Omaha System zorgprofessionals ondersteunt in het gehele proces van zorgverlening. De animatievideo geeft op een praktische wijze de hoofdlijnen weer van het Omaha System.

Bekijk video

3. 6 nuttige feiten over de Wet langdurige zorg

Er bestaan nogal wat onduidelijkheden over de veranderingen die de Wet langdurige zorg (Wlz) voor veel cliënten met zich meebrengt en welke impact dit heeft op zorgmedewerkers. Wij zetten enkele feiten waar veel misverstanden over bestaan op een rij.

Bekijk feiten

2. Wet zorg en dwang uitgelegd met stappenplan

Onvrijwillige zorg is de allerlaatste optie. Het wetsvoorstel Zorg en Dwang gaat uit van een getrapt zorgmodel: als de zorgbehoefte verandert en onvrijwillige zorg lijkt nodig, moeten zorgorganisaties steeds meer deskundigheid inschakelen om te kijken of en hoe ze de zorg vrijwillig kunnen houden.

Bekijk stappenplan

1. Top 10 onnodige zorghandelingen

Kennisplein Zorg voor Beter vroeg zorgmedewerkers of zij zorghandelingen uitvoeren waarvan bekend is dat er modernere en minder tijdrovende alternatieven voor zijn. De resultaten zijn opvallend, 6 van de 10 onnodige zorghandelingen worden nog massaal uitgevoerd.

Bekijk top 10

Bekijk ook de best gelezen artikelen van 2014

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '943' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten