Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Top 10 best bekeken artikelen 2016

Om te zorgen dat u geen belangrijke artikelen mist vindt u hier de best bekeken artikelen van 2016

In 2016 hebben we net als ieder jaar veel artikelen gepubliceerd over uiteenlopende onderwerpen. Om te zorgen dat u geen belangrijke artikelen mist hebben wij de 10 best bekeken artikelen voor u op een rij gezet.

1. Top 10 onnodige zorghandelingen

Kennisplein Zorg voor Beter vroeg zorgmedewerkers of zij zorghandelingen uitvoeren waarvan bekend is dat er modernere en minder tijdrovende alternatieven voor zijn. De resultaten zijn opvallend, 6 van de 10 onnodige zorghandelingen worden nog massaal uitgevoerd.

Bekijk tips

2. E-learning - Doorliggen en verplaatsen van cliënt

Huidletsel, zoals decubitus ofwel doorligplekken, kunt u voorkomen door regelmatige wisselligging. Maar hoe voorkomt u dat het verplaatsen van de cliënt de kans op decubitus juist vergroot? In deze gratis e-learning 'Decubitus en Transfers' te vinden op Free Learning leert u daar alles over. 

Doe E-learning

Top 10 best bekeken artikelen 2016

3. 9 onvermijdelijke trends in de ouderenzorg

De publicatie ‘Anna zorgt voor appeltaart' schetst een mogelijk beeld van de ouderenzorg in 2035. Hoewel niemand precies weet hoe de toekomst eruit ziet, kunnen we wel een aantal trends onderscheiden.

Bekijk publicatie

4. Zorg om uitholling takenpakket verzorgenden

Verzorgenden maken zich zorgen over de uitholling van hun vak: dat ze verpleegtechnische handelingen niet meer mogen uitvoeren of niet meer bij de opiatenkast mogen. In een artikel uit Tijdschrift voor Verzorgenden komen ziekenverzorgenden en verzorgenden IG aan het woord, evenals Vilans-adviseur Emerentia Grootscholten.

Lees artikel

5. Hoe ziet ouderenzorg er in de toekomst uit?

Lees het verhaal van Oma Anna - 'Anna zorgt voor appeltaart' - en raak geïnspireerd om na te denken over de toekomst van ouderenzorg. Hoe ziet de ouderenzorg eruit in 2035? Laat u inspireren om na te denken over wat uw situatie in 2035 kan zijn.

Ga naar publicatie

6. 5 praktische tips om buikgriep norovirus te voorkomen

Het norovirus of buikgriep veroorzaakt elk jaar weer grote problemen. Ongeveer een half miljoen mensen wordt ermee besmet en krijgt vaak klachten. In zorginstellingen zoals verpleeghuizen, is de kans op een uitbraak groter. Met name als het koud is in de winter. Hoe voorkomt u dit?

Lees tips

7. Omaha System uitgelegd met animatievideo

Deze animatievideo schetst een helder beeld over hoe het Omaha System zorgprofessionals ondersteunt in het gehele proces van zorgverlening. De video geeft op een praktische wijze de hoofdlijnen weer van het Omaha System.

Bekijk video

8. 10 belangrijkste lessen uit 72 uur verpleeghuisopname

Vilans-bestuurder Henk Nies liet zich 72 uur opnemen in een verpleeghuis. Het leverde verrassende inzichten op in hoe kwaliteit in de zorg ervaren wordt door een cliënt. Dit zijn de 10 belangrijkste lessen die hij leerde.

Ga naar artikel

9. Overzicht verplichte registraties in langdurende zorg

Zorgmedewerkers in de langdurende zorg ervaren veel registratielast. Maar zijn alle registraties ook nodig? In dit overzicht staat duidelijk beschreven wat op basis van de wet verplicht is om te registreren. Ook worden een aantal hardnekkige fabels en misverstanden uit de wereld geholpen.

Bekijk overzicht

10. Alternatievenbundel vrijheidsbeperking

Deze uitgave van de Alternatievenbundel vrijheidsbeperking bundelt ruim 80 succesvolle alternatieven voor meer vrijheid in de zorg.  Een praktisch hulp- en inspiratiemiddel bij het afbouwen van vrijheidsbeperking.

Ga naar hulpmiddel

Bekijk ook de best gelezen artikelen van 2015

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '24' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten