Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

5 tips om goede zorg te geven bij NAH

Luister naar de wensen van de patiënt en verbeter de zorg aan mensen met NAH en hun naasten.

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten noemen 4 thema’s die voor hen belangrijk zijn in de zorg. Vilans vertaalde ze naar vijf tips.

1. Houd rekening met onzichtbare problemen

Houd in gesprekken en tijdens een behandeling rekening met de onzichtbare problemen van mensen met NAH zoals minder energie, vertraagde informatieverwerking, prikkelgevoeligheid, wisselend functioneren en beperkt ziekte-inzicht.

2. Besteed aandacht aan de behoeften van de cliënt

Reserveer tijd om de cliënt en de naasten te leren kennen, naar hen te luisteren en vragen te stellen. Zorg ervoor dat zij zich vrij voelen om aan te geven wat ze nodig hebben.

3. Besteed aandacht aan de veranderde situatie

NAH heeft gevolgen voor de situatie in een gezin. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe rolverdeling, rouwverwerking en financiën.

4. Handel naar de behoeften van de cliënt

Werk vraaggericht, stel het belang van de cliënt centraal. Toets regelmatig bij cliënt en naasten of de geboden zorg de situatie verlicht en passend is.

5. Informeer over gevolgen

Bespreek de mogelijke gevolgen van het hersenletsel, ook de gevolgen die na langere tijd kunnen optreden. Geef schriftelijke informatie mee.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '465' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten