Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Gemeenten

In uw gemeente de zorg en ondersteuning op de juiste manier organiseren levert meer op voor uw inwoners

Bent u bezig om binnen uw eigen gemeente vorm te geven aan de zorg en ondersteuning, zodat alle inwoners in uw gemeente het juiste krijgen? Zoekt u naar de juiste balans tussen het inzetten van professionele ondersteuning, de eigen kracht van uw inwoners en de mogelijkheden binnen hun netwerk? Ziet u ook lokale samenwerkingsverbanden ontstaan, succesvolle burgerinitiatieven of neemt u deel aan andere samenwerkingsvormen?

Wij helpen u graag verder

Wij zien als landelijk kennisinstituut op verschillende niveaus (sociaal, lokaal, regionaal) hoe de samenwerking om de juiste zorg aan inwoners te kunnen bieden anders wordt georganiseerd. Met wisselend succes. Het zijn echter allemaal mooie ontwikkelingen, waarin grote en kleine gemeenten, organisaties en inwoners kansen pakken. Daarnaast leren ze met elkaar hoe iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden neemt. Dat vraagt om een andere manier van controleren en leren vertrouwen op een goede uitkomst.

Gemeenten

Speelveld zorg

Vanuit onze jarenlange ervaring kennen wij het hele speelveld van de langdurende zorg van binnenuit. Wij hebben een breed netwerk en weten wat de veranderingen in de zorg met name voor de inwoners van uw gemeente betekenen.

Praktische oplossingen voor gemeenten

Ons team bestaat uit 12 ervaren adviseurs die met beide benen in de praktijk staan. Wij kunnen goed luisteren, belangen afstemmen, partijen samenbrengen en inhoudelijke kennis vertalen naar praktisch oplossingen. Zo hebben wij bijvoorbeeld alle hervormingen van de zorg visueel inzichtelijk gemaakt in 1 infographic.

Hervormingen langdurende zorg

Maatwerk

In onze werkwijze staat uw vraag centraal. Uw gemeente is uniek. Wij werken daarom altijd vanuit uw lokale situatie. Van daaruit gaan we samen aan de slag voor een passende oplossing, onderzoek, advies, implementatietraject of workshop. Om u vast een beeld te geven, delen we graag onze toppublicaties:

1. Bestuurders in gesprek over de spelregels op Governance
2. Integraal werken in de wijk - Hoe werken specialisten en generalisten samen in de wijk
3. Zelftest Samenwerking in wijkteams
4. Wat wordt de rol van de wijkverpleegkundige in de wijk
5. Wat is de waarde van waaruit een burgerinitiatief werkt

Er voor zorgen dat zorg beter werkt

‘Er voor zorgen dat zorg beter werkt’ dat is onze missie. Dit doen wij in samenwerking met burgers, wijkteams, zorgmedewerkers, zorg- en welzijnsorganisaties, zorgverzekeraars, andere kennisinstituten en gemeenten.

Samen verder

Een vraag? Een suggestie? Of gewoon benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente? Wij komen graag bij u langs om te bespreken hoe we uw gemeente een stap verder helpen.

Neem contact op

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten