Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Zorgorganisaties

Samen op zoek naar de oplossing

Hoe borgt u de kwaliteit van zorg? Is uw personeel voldoende voorbereid op hun veranderende rol? Hoe verloopt de keuzevrijheid van cliënten voor zorg in een instelling of thuis? De veranderingen in de zorg geven veel vragen. Er zijn niet altijd simpele oplossingen voor handen. Samen met u gaan we op zoek naar de vraag achter de vraag en naar de oplossing.

Samen ontwikkelen

Wij weten wat er speelt. We ontwikkelen vernieuwende en praktijkgerichte kennis en we helpen zorgorganisaties die kennis succesvol door te voeren in de praktijk. Dat doen we samen met verpleegkundigen, verzorgenden, huisartsen, specialisten, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten. We verbinden het medische met het sociale domein. Zo houden we de zorg aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken efficiënt, betaalbaar en van goede kwaliteit, voor mensen die thuis wonen of in een instelling.

Zorgaanbieders helpen

We willen zorgaanbieders helpen hun weg te vinden in het veranderende zorglandschap. Daarom zitten we met partners, stakeholders, zorgprofessionals en cliënten om de tafel. Met welke ontwikkelingen hebben we te maken? Wat betekenen die voor ons werk? Hoe zorgen we ervoor dat zorgprofessionals voorbereid zijn op de toekomst? Op die vragen hebben we een antwoord gezocht.

Vilans en de VVT-sector

In 2040 bestaat naar schatting een kwart van onze bevolking uit 65-plussers, een derde daarvan is ouder dan 80 jaar. Vaak vitaal en zelfredzaam, maar ook vaak afhankelijk van een vorm van zorg. In deze publicatie staat een greep uit wat we doen en willen bereiken in de VVT-sector.

Download publicatie

Vilans en de gehandicaptensector

In Nederland werken ongeveer 165.000 professionals in de gehandicaptenzorg. Elke dag helpen zij ruim 195.000 mensen met een beperking hun leven zo waardevol mogelijk in te richten. Wij ondersteunen hen daarbij. In deze publicatie vindt u een greep uit wat we doen en wat we willen bereiken.

Download publicatie

Zorgorganisaties in langdurige zorg

Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg voor chronisch zieken is nodig om de zorg betaalbaar en goed te houden. Mensen gaan beter om met hun aandoening en de zorgverlener wordt coach. Wij helpen uw zorgorganisatie of huisartsenpraktijk persoonsgerichte zorg met succes toe te passen en in te voeren.

Zorgmedewerker in verandering

Het werk van de zorgmedewerker verandert. Hij wordt expert en coach, de cliënt ervaringsdeskundige en regisseur. Dit vraagt ook een andere rol van bestuur en management. Wij ondersteunen u bij deze transitie zodat u beschikt over een passende visie en nieuwe vaardigheden en kennis.

Wijkgericht werken

De samenleving verandert. En daarom verandert ook de manier waarop we de zorg organiseren. Mensen moeten meer voor zichzelf en voor elkaar zorgen. Wijkgericht werken dicht bij huis, in samenwerking met een wijkteam en professionals. Wij begeleiden zorgaanbieders in een wijkgerichte aanpak van zorg en ondersteuning.

Praktische oplossingen - Onze kennispleinen

De veranderingen in de zorg gaan snel. Zorgprofessionals hebben actuele informatie nodig om in te spelen op deze veranderingen en de zorg te verbeteren. Onze kennispleinen bieden uitkomst. Zorgmedewerkers vinden en delen er nieuwe informatie en toepasbare producten. Praktische oplossingen die uw medewerkers zo in de praktijk kunnen brengen. Zo vergaren, verspreiden en verrijken we samen met partners kennis.

Samen verder

Een vraag? Een suggestie? Of gewoon benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Wij komen graag bij u langs om te bespreken hoe we u een stap verder helpen.

Neem contact op

Bekijk onze thema’s

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten