Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Informatiemanager

Wij zoeken een informatiemanager voor 36 uur per week

Ben jij de inspirerende informatiemanager die ons helpt in onze digitale transformatie? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op basis van innovatieve technologie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de functie

Vilans maakt als kennisinstituut steeds intensiever gebruik van technologie. Om succesvol te zijn in  het verzamelen, verrijken, valideren en verspreiden van kennis is het van groot belang dat we effectief gebruik maken van de mogelijkheden van technologie. We gebruiken digitale platforms om samen met partners kennis te ontwikkelen. We verzamelen daarbij steeds meer data en maken intensief gebruik van online platforms en mobiele apps om de kennis te verspreiden.

Technologie is dan ook één van de strategische pijlers van Vilans. Recent is binnen Vilans een Visie op technologie ontwikkeld waarmee we richting geven aan onze ambitie op het gebied van technologie. In het verlengde hiervan wordt het team Informatiemanagement uitgebreid met extra capaciteit op zowel bestaande als nieuwe functies. Vilans zoekt een informatiemanager die als onderdeel van het zelfsturende team informatiemanagement werkt aan het realiseren van onze technologie ambitie.

Wat we zoeken

Je denkt strategisch, maar je weet ook hoe je resultaten boekt. Je neemt initiatief en weet mensen te inspireren. Je behoudt het overzicht en verdeelt je tijd tussen interne initiatieven en initiatieven die bijdragen aan de propositie en marktpositie van Vilans.

Je hebt:

 • academisch werk- en denkniveau
 • ervaring met de strategische toepassing van informatietechnologie in organisaties
 • ervaring in aan Vilans vergelijkbare organisaties: informatie- en kennisintensieve en dienstverlenende organisaties
 • affiniteit met de langdurende zorg en de maatschappelijke opgave van Vilans (versterken van zorgprofessionals in de langdurende zorg)
 • ervaring in projectmatig werken en implementatie van Agile methodieken
 • ervaring in het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op basis van technologie

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

 • eigenaar en aanjager van de Visie op technologie
 • samenwerken met alle betrokkenen binnen en buiten Vilans aan het realiseren van de ambitie van Vilans
 • aanjager van innovatieve toepassingen van technologie
 • gesprekspartner van leveranciers, samenwerkingspartners en andere betrokkenen
 • zorgen voor interne betrokkenheid en draagvlak voor de ontwikkelingen op het gebied van technologie
 • adviseur en gesprekspartner van interne stakeholders (Raad van Bestuur, de directeuren en het MT) en externe stakeholders (serviceorganisatie Sekondant, leveranciers, samenwerkingspartners) over alle informatie en technologie gerelateerde onderwerpen
 • voorzitter van de Regiegroep ICT

Wat we bieden

De aanstelling is tijdelijk voor de duur van 14 maanden met de intentie om de aanstelling na afloop van deze periode om te zetten in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.247,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12, CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening). Vilans biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en flexibele werktijden. Je vindt ons op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.

Wie we zijn

Vilans is hét kenniscentrum voor de langdurende zorg. Met publiek geld ontwikkelen, verspreiden en implementeren we kennis voor het hele werkveld. Daarnaast voeren we betaalde opdrachten uit voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties. We hebben dus te maken met verschillende financieringsvormen en uiteenlopende belangen. Maar ons vertrekpunt is steeds hetzelfde: zorgprofessionals versterken zodat zij goede, efficiënte en betaalbare zorg kunnen geven aan ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte. We doen dat samen met professionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliëntenorganisaties. Bij Vilans werken zo’n 175 medewerkers, de meesten hebben ervaring in de zorg.

Geïnteresseerd?

Voel je je aangesproken? Laat het ons weten! Neem contact op met de afdeling HRM via het secretariaat: (030) 789 2313. Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Maarten Kuiper, m.kuiper@vilans.nl of 06-29623664. Solliciteren kan met het online sollicitatieformulier. Vergeet niet het vacaturenummer te vermelden: 2916.

Solliciteer

Wij hebben deze vacature in- en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten