Naar hoofdinhoud

Bijeenkomst - kan of moet het hygiënischer?

Startdatum

29-11-2022 13:30

Einddatum

29-11-2022 17:00

Een middag gericht op zelf ervaren en delen van ervaringen rondom infectiepreventie in de dagelijkse praktijk van de gehandicaptenzorg. Met aanpakken en werkvormen voor in teams, in commissies en beleid, met input vanuit verschillende perspectieven.

U heeft onder andere de keuze uit drie workshops. Meerdere ervaringen rijker en vol inspiratie kunt u verder.

Praktische informatie 

  • Datum: dinsdag 29 november 2022
  • Tijd: van 13.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden en kiezen voor een workshop kan via deze link

Wees er snel bij, want de ruimte is beperkt. 

Kan of moet het hygiënischer in de gehandicaptenzorg? Ja, leert ons de ervaring

Door corona zijn we ons extra bewust van het risico op besmettingen. Naast corona zijn we ook bekend met bijvoorbeeld het Norovirus en de griep. Vaak hebben mensen met een beperking een kwetsbare gezondheid, krijgen zorg, wonen bij elkaar in een huis en daarom lopen zij meer risico bij het krijgen van infecties.

De zorg voor mensen met een beperking is heel verschillend. Omdat de beperkingen heel verschillend zijn. Dat zorgt ervoor dat de één veel zelf kan doen en zelfstandig woont. En dat de ander in een instelling woont en heel andere zorg nodig heeft. Hoe u binnen alle groepen goed aan infectiepreventie kunt doen, is moeilijk.

Kennis delen over infectiepreventie

In 2022 heeft Vilans tien zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg begeleid in hun eigen vraagstuk en hebben de organisaties in een netwerk kennis gedeeld over infectiepreventie. Dat heeft geleid tot diverse praktijkgerichte voorbeelden, waar iedereen in de sector iets van kan leren.

Type evenement

Op locatie

Locatie

Utrecht

Adresgegevens 

nog niet bekend

Aanmelden

Aanmelden en kiezen voor een workshop kan via deze link