Naar hoofdinhoud

Infectiepreventie-café: infectierisico’s in de wijk

Startdatum

23-11-2022 15:00

Einddatum

23-11-2022 16:00

Hoe maakt u hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel van het dagelijks werk? Hoe werkt iedereen goed mee en blijft dat doen? Daar gaat het over in de infectiepreventie-cafés. Deze keer: infectierisico’s in de wijk.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 23 november 2022
  • Tijdstip: 14.00 – 15.00 uur
  • Waar: online
  • Kosten: kosteloos
  • Aanmelden: meld u aan via deze link. Er kunnen per café maximaal 20 mensen deelnemen. Na inschrijving ontvangt u per e-mail een link voor deelname aan het online café. Neem bij vragen contact op via infozorgvoorbeter@vilans.nl

Voor wie?

Zorgverleners, deskundigen infectiepreventie, kwaliteits- en beleidsmedewerkers, iedereen die professioneel betrokken is bij infectiepreventie in de wijk en thuiszorg.

Beschermen tegen infecties

Als zorgmedewerker wilt u zich ook in de wijk goed beschermen tegen infectierisico's. Hoe doet u dat het beste? Wat is daarvoor nodig en wat niet? Is er bij mensen thuis meer of minder risico op het verspreiden van infecties? We gaan erover in gesprek in dit infectiepreventie-café.

In gesprek tijdens infectiepreventie-cafés

Tijdens de infectiepreventie-cafés gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen rondom infectiepreventie en hygiëne. Dat doen we onder leiding van Charlotte Michels, expert infectiepreventie bij Zorg voor Beter en bestuurslid van de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg. U kunt uw vragen stellen, we delen ervaringen maar ook lastige situaties, en bespreken hoe u daarmee kunt omgaan in de praktijk. Elke keer staat er een nieuw onderwerp centraal.

Ook aan de slag?

Hoe zorgt u ervoor dat hygiëne en voorkomen van infecties blijvend onderdeel wordt van het dagelijks werk? Het project Samen werken aan infectiepreventie ondersteunt organisaties die hiermee worstelen. In het najaar van 2022 is er ruimte voor 25 nieuwe deelnemende organisaties. Wilt u zich aanmelden? Of heeft u nog vragen? Laat het ons weten via het formulier Interesse deelname project Samen werken aan infectiepreventie. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard hopen we u te verwelkomen als deelnemer.

Type evenement

Online

Aanmelden

Aanmelden