Naar hoofdinhoud Naar footer

Inspiratiebijeenkomst: aan de slag met hygiëne en gedrag ('s-Hertogenbosch)

Datum/tijd

Maandag 06 november 2023 van 09.30 uur tot 13.00 uur

Houd je dinsdag 6 november ook vrij in je agenda? Je bent dan van harte welkom tijdens de 'Inspiratiebijeenkomst: aan de slag met hygiëne en gedrag' in 's-Hertogenbosch. Dé plek om kennis en ideeën op te doen voor het verbeteren van infectiepreventie in de verpleeghuiszorg.

Inspiratiebijeenkomst-infectiepreventie-vrouwen

Meer dan 170 locaties zijn het afgelopen jaar aan de slag gegaan om infectiepreventie te verbeteren, zodat hygiënisch en veilig werken vanzelfsprekend wordt in hun dagelijks werk. Zorgprofessionals wilden graag werken aan de verbetering van infectiepreventie en samenwerking.

Het belang van hygiënisch werken en infecties voorkomen in de verpleeghuiszorg werd duidelijk tijdens de coronapandemie. Daarna werd duidelijk dat het belangrijk is om de basis goed op orde te houden, ook met minder personeel. Hoe pak je dat aan? Daar gaat deze inspiratiebijeenkomst over.

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst krijg je zicht op het belang van infectiepreventie. De verschillende sessies helpen je jouw kennis, competenties en vaardigheden op dit gebied te verbeteren. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  • gedragsverandering
  • rol aandachtsvelders
  • rol management en beleid
  • inrichting commissie of werkgroep infectiepreventie
  • infectiepreventie in de toekomst

We inspireren je met goede voorbeelden en praktische hulpmiddelen die je direct kunt toepassen. Daarnaast ontmoet je andere zorgprofessionals en kun je met hen ideeën uitwisselen.

Duwtje als keynote én nog meer sessies!

Wil jij gedrag beter begrijpen en kennis opdoen over hóe je gedrag een duwtje kunt geven? In de keynote van Aranka Sinnema, gedragsexpert bij Duwtje, duiken we in de wereld van gedragsverandering. Verder kan je tijdens de bijeenkomsten kiezen uit 8 verschillende workshopsessies. Benieuwd welke? Bekijk het aanbod aan sessies. Meld je snel aan en kies jouw favoriete sessie.

Wat neem je na afloop mee?

  • Een concreet idee om zelf enthousiast mee aan de slag te gaan.
  • Praktische handvatten over gedragsverandering en infectiepreventie van de sprekers.
  • Zin om je opgedane kennis met je collega’s te delen.
  • Nieuwe contacten.

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals in de verpleegzorg die te maken hebben met infectiepreventie. Bijvoorbeeld: zorgprofessionals, aandachtsvelders, deskundige infectiepreventie, specialist ouderengeneeskunde, medewerkers facilitaire dienst en kwaliteitsmedewerkers. Ook bestuurders, beleidsmedewerkers, locatiemanagers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Meld je aan!

Bij vragen over de inspiratiebijeenkomsten of je aanmelding kan je contact opnemen met de organisatie via infectiepreventie@vilans.nl.

De inspiratiebijeenkomsten worden georganiseerd door Verenso, ActiZ, V&VN, VHIG, Waardigheid en trots voor de toekomst, Vilans en het ministerie van VWS.

Logo-infectiepreventie-inspiratiebijeenkomst

Type evenement

Op locatie

Locatie

1931 Congrescentrum

Oude Engelenseweg 1
5222 AA

's-Hertogenbosch

Aanmelden

Meld je aan

Deel deze pagina via: