Naar hoofdinhoud Naar footer

Inspiratiebijeenkomst hygiëne: van regels naar doen! Ben jij er ook bij?

Datum/tijd

Dinsdag 10 oktober 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur

Houd jij dinsdag 10 oktober alvast vrij in je agenda? We nodigen je graag uit voor de ‘Inspiratiebijeenkomst hygiëne: van regels naar doen!’. Dé plek om kennis en ideeën op te doen voor het verbeteren van infectiepreventie in de gehandicaptenzorg.

Dagelijks scherp zijn op schoon werken in de gehandicaptenzorg. Hoe doe je dat op een manier dat het vanzelfsprekend wordt? Dan is het belangrijk dat regels en praktijk op elkaar aansluiten. En dat schoon werken plezierig en praktisch is, passend bij deze diverse sector. Dat betekent samen ontdekken en leren hoe we hier vorm aan kunnen geven. Door het gesprek aan te gaan, kennis en praktische hulpmiddelen te delen, inspireren we elkaar.

flyer%20Inspiratiebijeenkomst%20hygiene%20van%20regels%20naar%20doen%21.jpg

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst bespreken we het belang van infectiepreventie. Ook kijken we naar wat al goed gaat en wat goed werkt. Die kennis helpt om schoon werken een vast onderdeel van de dagelijkse praktijk te maken. De verschillende workshops geven je handvatten en inzichten over onder meer de volgende thema’s:

 • Hoe ga je het gesprek aan met collega’s over schoon werken?
 • Hoe neem je je collega’s mee? Hoe bereik je ze het beste?
 • Hoe betrek je cliënten bij schoon werken? Wat is het belang van de cliënt?
 • Hoe laat je regels aansluiten op de praktijk?
 • Hoe ga je om met weerstand?
 • Hoe ga je om met de balans tussen huiselijkheid en hygiëne?
 • Wat doet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)?

We inspireren je met goede voorbeelden en praktische hulpmiddelen die je direct kunt toepassen. Daarnaast ontmoet je andere zorgprofessionals en kun je met hen ideeën uitwisselen.

Maak een keuze uit sessies 

Tijdens de bijeenkomst verzorgen we 4 verschillende workshopsessies. Benieuwd welke? Bekijk het aanbod aan sessies. Meld je snel aan en kies jouw favoriete sessie.

Wat neem je na afloop mee?

 • een concreet idee om zelf enthousiast mee aan de slag te gaan;
 • praktische handvatten over schoon werken van de sprekers;
 • zin om je opgedane kennis met je collega’s te delen;
 • nieuwe contacten

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals in de gehandicaptenzorg die te maken hebben met infectiepreventie. Bijvoorbeeld: begeleiders, verpleegkundigen, verzorgenden, kwaliteit- en beleidsmedewerkers. Ook beroeps- en brancheorganisaties en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Samen scherp op schoon werk

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het programma Samen scherp op schoon werk. Het programma ondersteunt organisaties bij het verbeteren van hygiënisch werken en infectiepreventie. Wil je je aanmelden? Of heb je nog vragen? Laat het ons weten via de programmapagina. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard hopen we je te verwelkomen als deelnemer.

Locatie

Boerderij De Boerinn

Mijzijde 6

3471 GM Kamerik

Deel deze pagina via: