Inspiratiesessie - Toezicht houden bij Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

16 maart 2021 van 15.00-17.00 uur
Online

Hoe kan de raad van toezicht (RvT) bijdragen aan het bieden van goede zorg en betekenis geven aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg? In deze online inspiratiesessie krijgt u als toezichthouder bij verpleeghuisorganisaties handvatten en inspiratie bij het maken van afwegingen en bij het voeren van de dialoog met elkaar én met de organisatie over het realiseren van goede zorg. In de bijeenkomst komt de publicatie ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader’ aan bod. We nodigen u uit mee op reis te gaan.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
16 maart 2021 van 15.00-17.00 uur
Waar:
Online
Voor wie:
Leden van raden van toezicht in de VVT-sector
Kosten:
Gratis

De online sessie bestaat uit twee delen en wordt begeleid door twee auteurs van de reisgids: Sandra Dahmen (Waardigheid en trots op locatie) en Monique Wijnties Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ).

Eerst delen collega-toezichthouders hun ervaringen die zij maakten aan de hand van de reisgids. Zij vertellen waarom zij u een vergelijkbare reis aanraden. Daarnaast worden de drie thema’s uit de publicatie geïntroduceerd:

  • Het nieuwe tegemoet treden (persoonsgericht)
  • Bewust afwegen (lerende organisatie)
  • Verbinden (context)

Tijdens het tweede deel wisselen de deelnemers in kleine groepen kennis en ervaringen uit. U doet inspiratie op door ervaringen van anderen en gaat naar huis met nieuwe ideeën over toezien op de kwaliteit van verpleeghuiszorg.

Meer informatie

De publicatie ‘Reisgids voor toezichthouders bij het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg’ (juli 2020) doet verslag van een zoektocht van een expertgroep naar hoe een RvT betekenis kan geven aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. De expertgroep onder voorzitterschap van Laurent de Vries was hiertoe uitgenodigd door de NVTZ en het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots op locatie.

Expertgroep over reisgids en nieuwe rol RvT

‘We komen uit een wereld waarin vastlag hoe het moet. Het gaat er nu om dat je zelf met je eigen omgeving uitvindt wat het goede is om te doen. Dat is een verschuiving voor de rol van een raad van toezicht. Het hangt ervan af of jij met je omgeving in staat bent om uit te vinden wat die rol nu is. Om er in de dialoog met elkaar uit te komen, in plaats van te kijken naar wat er is voorgeschreven.’

Meer informatie? Neem contact op met:

MiekeCommunicatieadviseur
Mieke
Wobben
Communicatieadviseur m.wobben@vilans.nl 06 22 80 98 86
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl