Naar hoofdinhoud

Inspiratiesessie ‘Samen beslissen met ouderen met de TOPICS-SF op de polikliniek geriatrie’

Datum/tijd

Donderdag 05 oktober 2023 van 16.00 uur tot 18.00 uur

Afdelingen Geriatrie in ziekenhuizen hebben 'samen beslissen met ouderen' ingevoerd. Tijdens deze inspiratiesessie vertellen de ziekenhuizen elkaar en andere geïnteresseerden over hun ervaringen, krijg je inzicht in de geleerde lessen en inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan.

Het invoeren van samen beslissen met ouderen deden de afdelingen met hulp van de Samen Beslis Hulp. Dat is een vragenlijst die inzicht geeft in hoe ouderen hun gezondheid ervaren met de TOPICS-SF en wat hun doelen en wensen zijn. En daarnaast met een stappenplan, een e-learning, praktische hulpmiddelen, tips en goede voorbeelden.

Tijdens deze inspiratiesessie vertellen de ziekenhuizen elkaar en andere geïnteresseerden over hun ervaringen, krijg je inzicht in de geleerde lessen en inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan.

Het invoeren van samen beslissen met TOPICS-SF in de ziekenhuizen is mogelijk gemaakt door subsidie van Kwaliteitsprojecten SKMS 2. Hiervoor werken Vilans, NVKG, V&VN, de TOPICS-MDS werkgroep en seniorenorganisatie KBO-PCOB met elkaar samen.

Meer weten

Lees meer over Samen beslissen.

Type evenement

Online

Deel deze pagina via: