Naar hoofdinhoud

Wzd-café - De rol van een cliëntenvertrouwenspersoon

Startdatum

03-02-2022 16:00

Einddatum

03-02-2022 17:00

De Wet zorg en dwang (Wzd) geldt sinds 1 januari 2020 voor instellingen, zorg thuis, kleinschalige woonvormen en dagbesteding. In de wet is ook de cliëntenvertrouwenspersoon (CVP) opgenomen. Waarom is de CVP opgenomen in de wet? En hoe werk je in de dagelijkse praktijk met een CVP samen? Tijdens het online Wzd-café: ‘De rol van de cliëntenvertrouwenspersoon’ vertellen we hier alles over.

In een uur tijd gaan we op 3 februari van 15.00 tot 16.00 uur in gesprek met verschillende zorgprofessionals. Zo vertelt Annemarie Timp-Hofmans, bestuurder bij het ‘Landelijke Faciliteit CVP - Wzd’ over het ontstaan én belang van de CVP. Daarnaast spreken we met Esther Meppelink, CVP bij ‘Adviespunt Zorgbelang’ en Arjan Vos, manager integrale zorg bij zorgorganisatie ‘Stichting Waardenburgh’. We bespreken hun visie op vrijheid(sbeperkingen) en de frisse blik van de CVP. Ook gaan we verder in op hoe zij de CVP vorm hebben gegeven in hun dagelijkse zorgpraktijk.

Naast de input van onze gastsprekers, zijn we uiteraard ook benieuwd naar jullie ervaringen. Het is immers een Wzd-café. Wat gaat er goed en wat kan er beter? We gaan er graag met jou over in gesprek!  

Type evenement

Online

Locatie

Aanmelden

Aanmelden

Deel via

Contactpersoon