Naar hoofdinhoud

Nieuwe editie Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie verschenen

De nieuwste editie van het ‘Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie’ (TGG) ligt weer op de digitale mat. Met onder andere een artikel over welke tools beschikbaar zijn om de kwaliteit van leven bij thuiswonende ouderen adequaat te meten.

De zorg voor thuiswonende ouderen in Nederland is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Er wordt in toenemende mate verwacht dat ouderen thuis blijven wonen, indien nodig ondersteund door diensten. Ook groeit het aantal ouderen dat zorg ontvangt, mede door een langere levensverwachting en vergrijzing. Het is belangrijk om eventuele toegevoegde waarde van diensten voor thuiswonende ouderen te kunnen meten. Het artikel ‘Evalueren van kwaliteit van leven bij thuiswonende ouderen’ biedt een evaluatie van de verschillende methoden die hiervoor worden gebruikt.

TGG in de mail

Het Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie bestrijkt al meer dan 50 jaar het brede wetenschapsgebied van de gerontologie en geriatrie in al zijn facetten, met bijdragen uit de biologische, medische, psychologische en sociale wetenschappen. Bovendien wordt aandacht besteed aan de noodzakelijke wisselwerking tussen gerontologie en geriatrie. Alle wetenschappelijke artikelen van TGG kosteloos lezen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Deel deze pagina via: