Naar hoofdinhoud

Nieuwe kennisbundel Medicatieveiligheid

In deze kennisbundel staat actuele en betrouwbare informatie over medicatieveiligheid. We besteden aandacht aan achtergrond en context, aan veiligheid en risico’s en aan de 10 stappen in het medicatieproces.

Waarom deze kennisbundel Medicatieveiligheid?

In de langdurende zorg gebruiken veel cliënten gedurende langere tijd verschillende medicijnen. Daarbij kan veel misgaan. Fouten kunnen voorkomen worden als zorgverleners deskundig zijn en als er een veilig medicatieproces is waarin ieders verantwoordelijkheden en taken duidelijk zijn.

Te vaak maken zorgmedewerkers onnodige fouten met medicatie. Daarom is het belangrijk dat zij alles weten over medicijnen en toedieningswijzen. Maar daarnaast moeten ze ook leren uit welke stappen een goed medicatieproces bestaat en wie voor welke stap verantwoordelijk is bij medicatieveiligheid. Deze kennis vergroot veilige omgang met medicatie.

Voor wie is de kennisbundel?

Toedienen en aanreiken van medicatie zijn risicovolle handelingen die alleen bekwame medewerkers mogen uitvoeren. Deze kennisbundel is bestemd voor opleidingen die toekomstige professionals opleiden: verzorgende IG, mbo-verpleegkundige, medewerker maatschappelijke zorg en persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Nieuw Leren in de Zorg

Wilt u samen met andere organisaties op zoek naar kansen en mogelijkheden om professionals en leerlingen een uitdagende leerervaring te bieden? Met Nieuw Leren in de Zorg werkt u mee aan het bundelen van kennis en kracht in de zorg en het onderwijs.

Meer informatie over medicatieveiligheid

Deel via

Contactpersoon