Naar hoofdinhoud Naar footer

Regionale bijeenkomsten Goed Werk!

Dit najaar organiseren Vilans, VWS en HKU in samenwerking met ambassadeurs Gehandicaptenzorg een serie regionale bijeenkomsten over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg. Oftewel: Goed werk!

Zorgprofessionals houden van hun werk. Toch zijn ze niet altijd tevreden, is er veel verloop of zitten mensen thuis. Sluitende personeelsplanningen zijn een uitdaging en veel aandacht gaat uit naar de werving van nieuwe mensen. 

Rapport “Iedereen wil goed werk leveren” 

Op initiatief van VWS vonden in de afgelopen twee jaren dialoogsessies plaatsen met zo’n 70 medewerkers uit de gehandicaptenzorg. Centraal stond de vraag ‘Wat is goed werk?’. Er zijn vele ervaringen uitgewisseld over wat belangrijk is bij goed en aantrekkelijk werk in de gehandicaptenzorg. Deze ervaringen en tips op het gebied van reflectietijd, teamwerk en modern werkgeverschap vind je in het rapport “Iedereen wil goed werk leveren”. 

"We zijn allemaal ambassadeurs van ons werk en kunnen allemaal een rol vervullen in het aantrekkelijker maken van de gehandicaptensector." 

Het resultaat van 'Goed Werk!'

We werken tijdens dit project met elkaar aan beelden van goed werk en nieuwe goede gewoontes die je direct in de dagelijks routines van je werk kan gebruiken.

Hoe en waar: een creatieve sessie in regio Noord, Oost, Zuid of West en een landelijke inspiratiesessie op het Congres Toekomstagenda Gehandicaptenzorg en -ondersteuning.

  • Wat: Project Goed Werk!
  • Hoe en waar: Twee creatieve werkplaatsen in regio Noord, Oost, Zuid en West en een landelijk festival centraal in Nederland
  • Wanneer: najaar 2022 (bekijk de exacte data hieronder)
  • Voor wie:
    Creatieve sessies in de regio: zorgprofessionals
    Inspiratie sessie op het congres: zorgprofessionals en management/bestuur 
  • Met wie: Ambassadeurs Gehandicaptenzorg, HKU, VWS en Vilans 

Exacte data

Creatieve sessies in de regio

Regio Noord

Woensdag 26 oktober 2022 in Beetsterzwaag (ochtend)

Regio Oost

Vrijdag 9 september 2022 (ochtend)

Regio Zuid

Vrijdag 14 oktober 2022 in Terheijden (ochtend)

Regio West

Woensdag 19 oktober 2022 in Rijswijk (middag)

Landelijke inspiratiesessie

Maandag 12 december 2022, als onderdeel van het Congres Toekomstagenda Gehandicaptenzorg en -ondersteuning. Locatie: Postillion Hotel Utrecht Bunnik.

Aanmelden en meer informatie 

Enthousiast? Wil je meedoen? Laat het ons weten en meld je hier aan. Heb je vragen? Laat het dan weten aan Mieke den Besten op m.denbesten@vilans.nl.

LEES MEER

Ambassadeurs Gehandicaptenzorg

VWS

Vilans

HKU

Deel deze pagina via:

Contactpersoon