Naar hoofdinhoud

Regionale bijeenkomsten Goed Werk!

Dit najaar organiseren Vilans, VWS en HKU in samenwerking met ambassadeurs Gehandicaptenzorg een serie regionale bijeenkomsten over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg. Oftewel: Goed werk!

Zorgprofessionals houden van hun werk. Toch zijn ze niet altijd tevreden, is er veel verloop of zitten mensen thuis. Sluitende personeelsplanningen zijn een uitdaging en veel aandacht gaat uit naar de werving van nieuwe mensen. 

Rapport “Iedereen wil goed werk leveren” 

Op initiatief van VWS vonden in de afgelopen twee jaren dialoogsessies plaatsen met zo’n 70 medewerkers uit de gehandicaptenzorg. Centraal stond de vraag ‘Wat is goed werk?’. Er zijn vele ervaringen uitgewisseld over wat belangrijk is bij goed en aantrekkelijk werk in de gehandicaptenzorg. Deze ervaringen en tips op het gebied van reflectietijd, teamwerk en modern werkgeverschap vind je in het rapport “Iedereen wil goed werk leveren”. In de regionale bijeenkomsten ‘Goed Werk!’ werken we aan een praktische toepassing van deze ervaringen en tips. De deelnemers van deze bijeenkomsten bepalen met welke ervaringen en tips we aan de slag gaan. 

"We zijn allemaal ambassadeurs van ons werk en kunnen allemaal een rol vervullen in het aantrekkelijker maken van de gehandicaptensector." 

Hoe ervaar jij het contact met de zorgprofessionals? Is er voldoende aandacht en ruimte voor een goed gesprek? Over wat voor de zorgprofessional belangrijk is? En wat voor jou als leidinggevende / manager belangrijk is? Wordt er naast werving ook geïnvesteerd in het behouden van mensen? 

Fijn werken in de gehandicaptenzorg vraagt inzet van zowel werknemers als werkgevers. Maar wat is dat dan? In dit project willen we dat met elkaar in kaart brengen. We werken met elkaar aan praktische kennis en handvatten die je direct zelf kunt toepassen. Zin om mee te doen?

Praktische informatie

  • Wat: Project Goed Werk!
  • Hoe en waar: Twee creatieve werkplaatsen in regio Noord, Oost, Zuid en West en een landelijk festival centraal in Nederland
  • Wanneer: najaar 2022 (bekijk de exacte data hieronder)
  • Voor wie: Eerste werkplaats: zorgprofessionals Tweede werkplaats: zorgprofessionals en management/bestuur Festival: zorgprofessionals, management/bestuur en systeempartijen 
  • Met wie: Ambassadeurs Gehandicaptenzorg, HKU, VWS en Vilans 

Exacte data

Regio Noord

Eerste werksessie: vrijdag 23 september 2022 van 08:30 tot 12:30 uur

Tweede werksessie: woensdag 26 oktober 2022 (tijd nog onbekend)

Klik hier om je aan te melden

Regio Oost

Eerste werksessie: vrijdag 9 september 2022 van 09:30 tot 13:30 uur

Tweede werksessie: donderdag 13 oktober 2022 (tijd nog onbekend)

Klik hier om je aan te melden

Regio Zuid

Eerste werksessie: vrijdag 16 september 2022 van 09:30 tot 13:30 uur

Tweede werksessie: vrijdag 14 oktober 2022 (tijd nog onbekend)

Klik hier om je aan te melden

Regio West

Eerste werksessie: donderdag 22 september 2022 van 09:30 tot 13:30 uur

Tweede werksessie: woensdag 19 oktober 2022 (tijd nog onbekend)

Klik hier om je aan te melden

Festival 

Het festival vindt plaats op 12 december tijdens het congres Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Klik hier om je aan te melden.

Meer informatie 

Enthousiast? Wil je meedoen? Laat het ons weten en meld je hier aan. Heb je vragen? Laat het dan weten aan Mieke den Besten op m.denbesten@vilans.nl.

De partijen van de sectortafel arbeidsmarkt gehandicaptenzorg (VGN, BPSW, V&VN, NVO, NIP, Wij willen gezien worden) steunen het project Goed werk!

Deel via

Contactpersoon