Congres - Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg

19 november 2018
NBC in Nieuwegein

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem in de ouderenzorg. Een gezamenlijke aanpak tegen het ontstaan en verdere verspreiding van resistentie is hard nodig. Daarom slaan we de handen ineen. Kom maandag 19 november 2018 naar het congres ‘Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg’ van het ministerie van VWS, het RIVM en Vilans. Samen staan we sterker!

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
19 november 2018
Waar:
NBC in Nieuwegein
Voor wie:
verzorgenden en verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, deskundigen infectiepreventie
Kosten:
Gratis

Ontdek wat u kunt doen tegen antibioticaresistentie in de ouderenzorg

Leer tijdens de plenaire opening hoeveel resistente bacteriën er op dit moment voorkomen in Nederlandse verpleeghuizen en maak kennis met de werkwijze van een organisatie die te maken kreeg met een uitbraak.

Leer en ervaar

Antibioticaresistentie terugdringen vraagt om verschillende soorten activiteiten. U houdt rekening met belangrijke aspecten als infectiepreventie, hygiënisch werken, monitoring en surveillance, juist gebruik van antibiotica, gedragsverandering en het handelen bij een uitbraak. Volg na de plenaire opening twee interactieve workshops, gekoppeld aan deze thema’s. Maak een keuze uit meer dan 20 workshops, zoals de workshop ‘De Infectiepreventie Risico Scan: oog voor het onzichtbare’, de workshop ‘Punt Prevalentie Onderzoek: dragerschap van resistentie in verpleeghuizen’ of de workshop ‘Huiselijkheid versus surveillance: do’s en don’ts van meten in een instelling’.

U haalt tijdens dit congres niet alleen kennis op, maar ervaart in onze doe-omgeving ook het belang van hygiënisch werken. Speel bijvoorbeeld mee met de antibioticaresistentie quiz of check uw persoonlijke hygiëne!

Accreditatie

We hebben accreditatie aangevraagd voor verschillende vakgebieden:

  • Verzorgenden en verpleegkundigen (V&VN).
  • Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso).
  • Deskundigen Infectiepreventie (VHIG).
  • Huisartsen, medisch specialisten en sociaal geneeskundigen (ABAN).

Laat u inspireren en ga naar huis met concrete hulpmiddelen, ideeën en inspiratie die u direct in uw eigen organisatie kunt inzetten!

Meer informatie? Neem contact op met:

MarjoleinExpert
Marjolein
van Vliet
Expert m.vanvliet@vilans.nl 06 22 81 00 10
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl