Congres - Aanpak antibioticaresistentie in de ouderenzorg

19 november
NBC in Nieuwegein

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem in de ouderenzorg. Samen willen we ons daar sterk tegen maken. Daarom organiseren we samen met het ministerie van VWS en het RIVM dit congres.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
19 november
Waar:
NBC in Nieuwegein
Voor wie:
verzorgenden en verpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, deskundigen infectiepreventie
Kosten:
Gratis

Programma

U doet gerichte kennis op over antibioticaresistentie, infectiepreventie, nieuwe richtlijnen (urineweg- en luchtweginfecties) en antibioticagebruik. Hygiënisch werken in uw organisatie is onmisbaar bij het terugdringen van antibioticaresistentie. Daarom krijgt u ook concrete handvatten voor de totstandbrenging van gedragsverandering. U kunt kiezen uit meer dan 20 workshops, verdeeld over 2 rondes.

Accreditatie

We hebben accreditatie aangevraagd voor verschillende vakgebieden:

  • Verzorgenden en verpleegkundigen (V&VN)
  • Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso)
  • Deskundigen Infectiepreventie (VHIG)

Kom ook zodat u weet wat er speelt op het gebied van antibioticaresistentie in de ouderenzorg. Laat u inspireren en ontdek wat u zelf kunt doen en hoe u uw collega’s motiveert. Leer van elkaar en ontdek de meerwaarde van een sterk netwerk in de regio. Aan het einde van de dag gaat u bovendien naar huis met concrete ideeën die u direct in de eigen organisatie kunt inzetten.

Als u zich heeft ingeschreven, ontvangt u na de zomer meer informatie over het programma. Dat is ook het moment waarop u uw workshops kunt kiezen.

Meer informatie? Neem contact op met:

MarjoleinExpert
Marjolein
van Vliet
Expert m.vanvliet@vilans.nl 06 22 81 00 10
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl