Congres - Samen sterk tegen antibioticaresistentie

23 maart 2020 van 12.00-17.00 uur
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein

In de zorg vinden we hygiënisch werken allemaal heel logisch. Het hoort bij goede, professionele zorgverlening. Toch is ‘schoon werken’ in de dagelijkse praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Dat willen we veranderen, want het probleem van antibioticaresistentie (ABR) wordt steeds groter. Het is tijd voor actie! Daarom nodigen wij u uit voor het congres ‘Samen sterk tegen antibioticaresistentie; infectiepreventie en hygiënisch werken binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg’.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
23 maart 2020 van 12.00-17.00 uur
Waar:
NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein
Voor wie:
Iedereen die werkzaam is in de ouderen- en gehandicaptenzorg
Kosten:
Gratis

Kom ook naar het congres en laat u inspireren! Krijg nieuwe energie waar u uw collega’s mee motiveert en ontdek de meerwaarde van een sterk netwerk. Aan het einde van de dag gaat u bovendien naar huis met concrete ideeën die u direct in de eigen organisatie kunt inzetten. 

Programma

U doet gerichte kennis op over antibioticaresistentie, infectiepreventie en antibioticagebruik. U leert meer over regionale initiatieven en wordt geïnspireerd door praktijkvoorbeelden. Hygiënisch werken in uw organisatie is onmisbaar bij het terugdringen van antibioticaresistentie. Daarom krijgt u handvatten voor het creëren van gedragsverandering en kunt u ervaringen uitwisselen met vakgenoten en experts. U kunt kiezen uit zo’n twintig workshops, verdeeld over twee rondes. Het congres wordt georganiseerd door het ministerie van VWS en Vilans.

Er is accreditatie aangevraagd voor verschillende vakgebieden, waaronder verzorgenden en verpleegkundigen (V&VN), specialisten ouderengeneeskunde (Verenso/ABC1) en deskundigen infectiepreventie (VHIG).

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
Vesseur
Senior adviseur j.vesseur@vilans.nl 06 31 93 49 40
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl