Congres Triple Aim

11/15/2017
Marienhof , Amersfoort

Op 15 november organiseren we het congres (Gezondheids)werk in uitvoering over Triple Aim in Nederland. Hoe ver zijn we en hoe gaat de beweging verder? Kom naar het congres!

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
11/15/2017
Waar:
Marienhof , Amersfoort
Kosten:
125,-

congres triple aim

Topspreker Marc Berg over VBHC

Een van de topsprekers is Marc Berg, partner van McKinsey Verenigde Staten. Marc Berg is een Nederlandse, internationaal erkende expert in de theorie en praktijk van Value Based Health Care (VBHC). VBHC en Triple Aim zijn 2 vergelijkbare innovatieve benaderingen in de zorg, waarbij VBHC vooral wordt toegepast in de ziekenhuiszorg en Triple Aim in de eerste lijn.

8 workshops

Naast plenaire sprekers als Marc Berg, Bas van den Dungen en Caroline Baan, zijn er 8 workshops over Triple Aim-initiatieven in Nederland. Een greep uit de workshops:

  • Substitutie volgens Triple Aim (proeftuin Pelgrim Arnhem)
  • Triple Aim in het sociaal domein (regio Heerlen)
  • Pilot Populatiemanagement Enschede (gemeente Enschede en Menzis)

Bekijk het volledige programma (pdf)

Betere zorg met minder kosten

In 2014 gingen 9 proeftuinen Betere zorg met minder kosten van start. Er waren nauwelijks voorbeelden van Triple Aim en populatiemanagement beschikbaar. Sommigen maakten gebruik van buitenlandse ervaringen, maar veel proeftuinen hebben hun eigen zoektocht doorlopen. Inmiddels zijn er buiten de proeftuinen meer initiatieven ontstaan rondom Triple Aim en populatiemanagement. Sommigen nog pril, anderen hebben al ervaring opgedaan. Deze initiatieven laten zien dat er een beweging in Nederland gaande is richting Triple Aim. Op 15 november staat de vraag centraal: hoe ver zijn we en hoe gaat de beweging verder?

Wat gaan we doen?

  • Laten zien van innovatieve Triple Aim initiatieven in het land
  • Bespreken van succesfactoren, knelpunten en voorwaarden om Triple Aim te implementeren, initiatieven toetsen aan guiding principles Triple Aim
  • Interessante thema?s: Contractinnovatie, Governance en patient experience ? hoe kom je achter de behoefte van de inwoners?
  • Presenteren en bespreken van voorlopige uitkomsten van landelijke monitor over proeftuinen door RIVM
  • Interessante initiatieven laten opbrengsten zien
  • Beschikbare kennis van Triple Aim delen

We werken hiervoor samen met VWS, RIVM en Jan van Es Instituut. Neem voor inhoudelijke vragen contact op met adviseur Barbara de Groen en voor organisatorische vragen met Kiyomid van der Veer.

Meer over Triple Aim

Meer informatie? Neem contact op met:

BarbaraSenior adviseur
Barbara
de Groen
Senior adviseur b.degroen@vilans.nl 06 22 81 06 32
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl