COUP-training - Gelijkwaardig samenwerken met informele zorg

17 mei 2019
Vilans, Catharijnesingel 47 in Utrecht

Wilt u leren wat u kan doen om de samenwerking met mantelzorgers, familie, vrienden en vrijwilligers te versterken t.b.v. het welbevinden van bewoners? En wilt u oefenen met uw eigen casuïstiek? Meld u dan aan voor deze trainingsdag.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
17 mei 2019
Waar:
Vilans, Catharijnesingel 47 in Utrecht
Voor wie:
Verpleegkundigen en verzorgenden ouderenzorg en begeleiders in de gehandicaptenzorg
Kosten:
€325,00

De training gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Er wordt voor een lunch gezorgd.

Programma

In de ochtend maakt u kennis met de COUP-methode: echt contact maken om de samenwerkingsrelatie op te bouwen. En gaan we aan de slag met het SOFA-model voor mantelzorgers en het WIFA-model voor vrijwilligers.

In de middag gaan de deelnemers in groepen op twee manieren aan de slag met lastige vraagstukken in de samenwerking met mantelzorgers/vrijwilligers uit de eigen praktijk.

  1. Bespreken van casuïstiek uit de eigen praktijk. Wie heeft welke vraag, probleem en waarom. Met behulp van het BOB-model onderzoeken we deze vragen en verzamelen we opties om besluiten te nemen die door iedereen gedragen worden. 
  2. Hoe ga je om met lastige gesprekken met familieleden van cliënten? Met behulp van een trainingsacteur wordt op ludieke wijze herkenbare situatie met familieleden of vrijwilligers nagespeeld. Daarna wordt de scene opnieuw gespeeld en mogen de deelnemers onder begeleiding van de gespreksleider aanwijzingen geven over de gewenste aanpak.
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl