Inspiratiebijeenkomst - Geestelijke zorg voor roze ouderen

23 februari 2017
De Hofclub, Woerden

Hoe zorgen we ervoor dat roze ouderen zichzelf kunnen zijn in zorginstellingen? Wat is de beeldvorming ten aanzien van seksuele oriëntatie? Kom donderdag 23 februari naar de inspiratiebijeenkomst van Herman Boers, expert LHBT-ouderen en zelfstandig trainer/adviseur en Christien Begemann, adviseur ZinnigZorgen, aangesloten bij het Expertisenetwerk Levensvragen.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
23 februari 2017
Waar:
De Hofclub, Woerden
Kosten:
€ 95,- per persoon (u ontvangt na afloop een factuur) 

Inspiratiebijeenkomst geestelijke zorg voor roze ouderen

Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen zijn vaak ‘onzichtbaar’ voor zorgprofessionals, waaronder ook geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Veel van deze ‘roze’ ouderen voelen zich dan ook niet welkom of veilig genoeg om zichzelf te kunnen zijn. Ze durven niet openlijk over hun identiteit, hun leven of hun relatie te praten met anderen, ook niet met een geestelijk verzorger. Hoe komt dat? Waarom is de sfeer in hun huis niet veilig genoeg voor hen? Waarom is specifieke aandacht voor LHBT-ouderen wél van belang?

Programma

Herman Boers, expert LHBT-ouderen en zelfstandig trainer/adviseur en Christien Begemann, adviseur ZinnigZorgen gaan in deze bijeenkomst in op de kenmerkende aspecten van LHBT-ouderen. Zoals hun leefstijl, levensverhaal, gezondheid, netwerk etc. We gaan ook samen in op onze eigen beeldvorming ten aanzien van seksuele oriëntatie en transgender-zijn. We nemen hierin onze praktijkervaring uit de zorg mee. En tenslotte bekijken we een aantal specifieke werkvormen die u zou kunnen gebruiken in contact met LHBT-ouderen. U krijgt tevoren nog een volledig programma toegestuurd.

Meer informatie over LHBT

Meer informatie? Neem contact op met:

HenryExpert
Henry
Mostert
Expert h.mostert@vilans.nl 06 22 80 99 90
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl