Leerkring dementie voor gemeenten

1 november 2018
Vilans, Catharijnesingel 47, Utrecht

Het aantal mensen met dementie neemt komende jaren fors toe. Zo’n 70% van hen woont thuis. Passende zorg en ondersteuning voor hen is cruciaal, vooral in de beginfase van dementie. Gemeenten spelen daarin een belangrijke rol. Maar hoe vult u die in, wat zijn de knelpunten, welke voorzieningen biedt u als gemeente? Wat kunt u betekenen voor mantelzorgers? En hoe werkt u samen met de zorgverzekeraar?

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
1 november 2018
Waar:
Vilans, Catharijnesingel 47, Utrecht
Voor wie:
beleidsadviseurs gemeenten
Kosten:
Gratis

Passende zorg en ondersteuning voor mensen met dementie

Op 24 mei 2018 organiseerde Dementiezorg voor Elkaar de eerste Leerkring Dementie voor gemeenten om antwoorden te vinden op deze vragen. De aanwezige beleidsadviseurs gaven aan graag een vervolg te willen om op andere vraagstukken ervaringen uit te wisselen over passende zorg en ondersteuning voor mensen met dementie in hun gemeente. Leren en uitwisselen staan centraal tijdens deze leerkring.

Mantelzorgmonitor Dementie

4 gemeenten nemen het voortouw om hun ervaringen én hun vraagstukken voor te leggen. Ze geven een korte pitch. Waarna u in 2 rondes bij deze gemeenten aan tafel kunt aanschuiven om door te praten over het vraagstuk en ervaringen:

  • Alkmaar
  • Goeree-Overflakkee
  • Schiedam
  • Smallingerland

Julie Meerveld (Alzheimer Nederland) licht de uitkomsten toe van de mantelzorgmonitor Dementie die dan net is uitgekomen.

Meer informatie over dementie

Meer informatie? Neem contact op met:

KiyomidAdviseur
Kiyomid
van der Veer
Adviseur k.vanderveer@vilans.nl 06 22 81 06 95
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl