Online kennissessie - Invloed van de fysieke leefomgeving

7 december 2020
Digitaal

Dat de fysieke leefomgeving van invloed is op mensen, is bekend. Maar hoe is dat voor mensen met een verstandelijke beperking en met name cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag? Daarover weten we vanuit de wetenschap nog niet heel veel. In de praktijk wordt hier door zorgorganisaties bij de bouw en inrichting van woningen en leefruimtes wel rekening mee gehouden en worden cliënten en hun netwerk hierin betrokken. Omdat het zo’n relevant onderwerp is, is er een literatuuronderzoek gedaan met de centrale vraag: “Hoe kan de fysieke omgeving bijdragen aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking?.” De resultaten van dit onderzoek worden tijdens een online kennissessie gepresenteerd.  

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
7 december 2020
Waar:
Digitaal
Voor wie:
Professionals in de gehandicaptenzorg (op het gebied van vastgoed en facilitair), behandelaren, zorg- of innovatiemanagers, bestuurders en zorgverzekeraars
Kosten:
Gratis

Wilt u er ook bij zijn? Meld u zich aan via de link. U krijgt dan een Microsoft Teams-uitnodiging voor deze online kennissessie in uw inbox.

Twee onderzoeken

Op 7 december worden tijdens een online kennissessie twee onderzoeken gepresenteerd. Een van de onderzoeken is uitgevoerd door de onderzoekers van Ipse de Bruggen, Universiteit Leiden en Kopvol architecture & psychology. Het andere onderzoek is uitgevoerd door s’ Heeren Loo en Hogeschool Utrecht. Na de presentaties is er alle ruimte om verder te praten over dit onderwerp en kennis, ervaring en vragen uit te wisselen.

Begeleiding à la carte

Het project ‘Fysieke Leefomgeving’ maakt deel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Begeleiding à la carte (onderdeel van het programma Volwaardig Leven) is een tweejarig traject waarin aanbieders van gehandicaptenzorg binnen lerende netwerken hun praktijkervaringen delen. Daarnaast wordt praktische kennis beschikbaar gesteld voor de hele sector. Hierbij krijgen ze ondersteuning van een coach.

Meer informatie? Neem contact op met:

PetraSenior adviseur
Petra
van Alphen
Senior adviseur p.vanalphen@vilans.nl
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl