Ontmoetingsdag - Jaarevent Deltaplan Dementie

19 november 2019
Beatrix Theater, Jaarbeursplein 6A in Utrecht

‘De Kunst van Samen’ is het motto van de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie, dat dit jaar op maandag 19 november plaatsvindt in het Beatrix Theater in Utrecht. Ook in 2018 staat het Jaarevent in het teken van ontmoeting en inspiratie. Sinds 2014 is het Deltaplan Dementie Jaarevent de jaarlijks terugkerende ontmoetingsdag voor professionals uit het dementieveld.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
19 november 2019
Waar:
Beatrix Theater, Jaarbeursplein 6A in Utrecht
Voor wie:
Zorgprofessionals
Kosten:
Regulier: € 65,50

Veelzijdig programma

Er is dit jaar een veelzijdig programma met extra aandacht voor kunst en cultuur. Met een bijdrage van inspirerende sprekers en betrokken leden delen we tijdens dit event onze gezamenlijke ambities en gekozen speerpunten voor 2018 en de resultaten die we al boekten. Een dag met volop uitwisseling van kennis en ervaringen tijdens lezingen, workshops, masterclasses en een informatiemarkt. Het Jaarevent 2018 is mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland, Vilans en ZonMw.

Workshops

Vilans is betrokken bij twee workshops:

De kunst van het elkaar leren; het kennisnetwerk dementie, met Woonzorgcentra Haaglanden (WZH)

Zorgorganisaties en professionals zijn op zoek naar hoe je zorg en interventies het beste afstemt op de individuele wensen en behoeften van iemand met dementie. Zes verschillende verpleeghuis-, verzorgingshuis- en thuiszorgorganisaties uit heel Nederland sloegen de handen ineen rondom dit thema en hebben een zogeheten ‘lerend netwerk’ opgericht. De ambitie: wetenschap, onderwijs en praktijk met elkaar verbinden en van elkaar leren en het gebied van gepersonaliseerde dementiezorg. In deze workshop krijgt u een aantal voorbeelden van deze gepersonaliseerde dementiezorg, aan de hand van concrete praktijksituaties van de deelnemende organisaties. Ook hoort u dankzij ervaringen uit de eerste hand hoe een lerend netwerk hier een bijdrage in kan leveren. Workshop van Tara Koenders (senior adviseur bij Vilans) en Mari Groenendaal (lecturer practitioner bij WZH).

Moeilijk doen als het samen kan? Uitkomstindicatoren dementiezorg, met Dementie Netwerk Nederland

Meer inzicht in de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers én een gelegenheid om met hen in te gesprek te gaan over wat dit voor hen betekent en wat hier op een positieve manier aan bijdraagt. Dat biedt de vragenlijst Uitkomstindicatoren Dementiezorg (UID), die al door meer dan tweehonderd zorgorganisaties wordt gebruikt. Samen met gebruikers is er onlangs een herziene versie van deze vragenlijst verschenen. In deze workshop ontdekt u samen met de andere deelnemers op een creatieve manier wat er nog meer nodig is om de vragenlijst optimaal in te zetten. Denkt u mee? Workshop van Margreet Reitsma (onderzoeker kwaliteit en doelmatigheid bij Vilans) en Els van der Veen (bestuurslid bij Dementie Netwerk Nederland).

Meer informatie

Meer informatie? Neem contact op met:

Jan WillemSenior communicatieadviseur
Jan Willem
Bloemen
Senior communicatieadviseur j.bloemen@vilans.nl 06 15 14 99 07
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl