Ontregelcafé - ‘In de schoenen van…’

7 oktober, van 15.00 - 16.30 uur
Online

Zorgverleners zijn veel tijd kwijt met administratieve taken. Kostbare tijd, die zij liever aan de cliënt besteden. Deze administratieve last verhoogt de werkdruk en draagt ook niet bij aan het werkplezier. Tijd om te gaan ontregelen! Maar hoe? Vilans biedt werkvormen waarmee je de regeldruk kunt te verminderen. In elk ontregelcafé gaan we aan de slag met zo’n werkvorm.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
7 oktober, van 15.00 - 16.30 uur
Waar:
Online
Voor wie:
Beleids- en kwaliteitsmedewerkers die de regeldruk willen verminderen
Kosten:
Gratis

In de schoenen van…

In dit ontregelcafé maak je kennis met de nieuwe werkvorm ‘In de schoenen van…’. Deze werkvorm helpt om ieders rol in kaart te brengen rond een specifiek werkproces en eens te gaan staan in de schoenen van een ander. Je verplaatst je dus even in de rol van een collega, cliënt of naaste. Zo zorg je voor meer bewustwording en begrip voor elkaars rol en standpunt. Dit kan ook aanleiding zijn om het werkproces te veranderen. Het doel is om te leren van én met elkaar.

Wat levert het op?

We gaan de werkvorm in dit café met de aanwezigen uitvoeren. U ervaart zo hoe het werkt en hoe u het zelf zou kunnen inzetten binnen uw organisatie. Een expert van Vilans beantwoordt al uw vragen. Na het café kunt u concreet aan de slag met deze werkvorm met collega’s, of met cliënten en naasten. 

Mogen we u iets vragen?

Natuurlijk hopen we dat u na dit café zelf enthousiast aan de slag gaat met In de schoenen van…. We willen graag een aantal weken na het café contact me u opnemen om te horen of u deze werkvorm hebt ingezet en hoe dat ging. Was u tevreden met het resultaat en hebt u nog tips voor ons hoe het beter kan?

Meer informatie? Neem contact op met:

PaulaJunior adviseur kennispleinen
Paula
Gerring
Junior adviseur kennispleinen p.gerring@vilans.nl
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl