Ontregelcafé - Ontregelen in een uurtje

30 september van 15.00-16.30 uur
Online

Zorgverleners zijn veel tijd kwijt met administratieve taken. Kostbare tijd, die zij liever aan de cliënt besteden. Deze administratieve last verhoogt de werkdruk en draagt ook niet bij aan het werkplezier. Tijd om te gaan ontregelen! Maar hoe? Vilans biedt hulpmiddelen om de regeldruk te verminderen. In elk ontregelcafé gaan we aan de slag met één zo’n hulpmiddel.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
30 september van 15.00-16.30 uur
Waar:
Online
Voor wie:
Beleids- en kwaliteitsmedewerkers die de regeldruk willen verminderen
Kosten:
Gratis

In dit ontregelcafé gaan we ontregelen in een uurtje. Met deze nieuwe werkvorm pakt u een regelmatig terugkerend probleem aan, zoals afvinklijstjes of registraties binnen het team, die niet erg lijken bij te dragen aan het resultaat en het werkplezier. Het zijn die kleine ergernissen waarvan we tijdens het koffiemomentje of teamoverleg verzuchten: “Dat moet toch ook anders kunnen?” U doet met uw team een brainstorm, waarin u samen in een korte tijd oplossingen bedenkt, die u direct na het uur kunt gaan uitvoeren.

Wat levert het op?

In dit café pakken we samen een probleem aan met ontregelen in een uurtje. U ervaart zo hoe het werkt en hoe u het zelf zou kunnen inzetten binnen uw organisatie. Een expert van Vilans beantwoordt al uw vragen. Na het café kunt u concreet aan de slag om in een team in 60 minuten een probleem om te zetten in actie. 

Mogen we u iets vragen?

Natuurlijk hopen we dat u na dit café zelf enthousiast gaat ontregelen. We willen graag een aantal weken na het café contact met u opnemen om te horen of u deze methode hebt ingezet en hoe dat ging. Was u tevreden met het resultaat en hebt u nog tips voor ons hoe het beter kan?

Meer informatie? Neem contact op met:

PaulaJunior adviseur kennispleinen
Paula
Gerring
Junior adviseur kennispleinen p.gerring@vilans.nl
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl