Save the date: online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november

24 en 25 november
Online

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt u uit voor het online congres 'Volwaardig leven' op 24 en 25 november, met presentator en journalist Gijs Wanders als dagvoorzitter.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
24 en 25 november
Waar:
Online
Voor wie:
Iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg
Kosten:
Gratis

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. U hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen. Mis het niet!

Over Volwaardig leven

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst. 

Lees meer over het programma Volwaardig leven 

Over het congres

Wat is er de afgelopen twee jaar gebeurd? Hoe gaan we verder? Dat hoort u op het congres. Het is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden en de (toekomstige) zorgmedewerkers. Twee dagen vol verhalen, goede voorbeelden, resultaten en ambities om meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg te realiseren. Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal. We delen de eerste resultaten van het programma Volwaardig leven en laten zien hoe we verder gaan met de zeven projecten van Volwaardig leven:

  1. Begeleiding à la carte 
  2. Talentontwikkeling
  3. Innovatie-impuls
  4. Vakmanschap
  5. Complexe zorg
  6. Cliëntondersteuning
  7. Naasten 

Het congres wordt onderverdeeld in 4 dagdelen. U kiest waar u bij wilt zijn en waaraan u deelneemt. Er zijn verschillende keuzes voor sessies. Zo zijn er lezingen met een grote groep deelnemers en interactieve sessies met een kleine groep deelnemers. 

Zo gauw het programma bekend is, zullen we u verder inlichten. Maar, als u geïnformeerd wilt worden of wilt meepraten over toekomstbestendige gehandicaptenzorg, meld u dan nu alvast aan via deze link en hopelijk zien we u dan!

Meer informatie? Neem contact op met:

HilairSenior adviseur
Hilair
Balsters
Senior adviseur h.balsters@vilans.nl 06 22 81 00 70
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl