Schrapsessie Regeldruk - Minder regels, meer tijd voor zorg in de wijkverpleging

29 oktober 2019
Amsterdam, exacte locatie volgt nog

Administratieve lasten zorgen vaak voor frustraties en daar gaan we wat aan doen. Tijdens deze bijeenkomst gaat u samen met collega’s aan de slag om de regeldruk binnen uw organisatie in kaart te brengen én terug te dringen.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
29 oktober 2019
Waar:
Amsterdam, exacte locatie volgt nog
Voor wie:
Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de wijkverpleging*
Kosten:
Gratis

*Een multidisciplinair team bestaat bij voorkeur uit zowel zorgmedewerkers, kwaliteits-/beleidsmedewerkers als bestuurders of managers.

Snappen, schrappen en verbeteren

Soms is de herkomst van een regel onduidelijk, of blijkt deze in de praktijk onnodig. Dit kan de ervaren regeldruk vergroten. Tijdens de bijeenkomst besteden we daarom aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels. We verkennen waar ze vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe u de werkprocessen kunt verbeteren. Laat u inspireren door praktijkverhalen van zorgorganisaties. En leer van de ervaringen van andere deelnemers. 

Aan de slag voor meer tijd voor zorg

Na het plenaire gedeelte gaat u met uw team aan de slag met de toolkit Minder papier, meer tijd voor zorg en maakt u de regeldruk binnen uw organisatie inzichtelijk. Aan het einde van de bijeenkomst hebt u een top 3 van regels en registraties geformuleerd. U gaat naar huis met een plan van aanpak en met hulpmiddelen voor merkbaar minder administratieve lasten!

Programma

13.00 - 13.30 uur Inloop
13.30 - 16.30 uur Programma

Tijdens het programmadeel komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Plenair programma
  • Aan de slag: werken aan minder regeldruk
  • Kennis uitwisseling & resultaten delen  
  • Hoe nu verder?

(Ont)regel de langdurige zorg  

Schrapsessies worden georganiseerd door ActiZ, CNV, FNV, FBZ, NU’91 en Zorgthuisnl, in samenwerking met Vilans en het ministerie van VWS. Deze bijeenkomsten dragen bij aan het programma (Ont)regel de langdurige zorg. Bekijk onze volledige agenda voor de andere datums.

Lees meer over regeldruk

Meer informatie? Neem contact op met:

LotteJunior adviseur
Lotte
Bergen
Junior adviseur l.bergen@vilans.nl 06 22 80 99 64
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl