Schrapsessie regeldruk - Minder onnodige regels in de ouderenzorg

9 juni 2020 van 13.00 - 16.30 uur
Zuid-Nederland, exacte locatie volgt nog

Administratieve lasten zorgen vaak voor frustratie in de zorg. Daar kunt u wat aan doen tijdens de schrapsessie regeldruk die we op 9 juni 2020 organiseren. In deze sessie gaat u samen met collega’s aan de slag om de regeldruk binnen de organisatie in kaart te brengen én terug te dringen.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
9 juni 2020 van 13.00 - 16.30 uur
Waar:
Zuid-Nederland, exacte locatie volgt nog
Voor wie:
Multidisciplinair team uit de verpleeghuissector*
Kosten:
Gratis

Snappen, schrappen en verbeteren

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe je processen verbetert. Laat je inspireren door praktijkverhalen van zorgorganisaties die al hebben gewerkt aan minder regeldruk. En leer van de ervaringen van andere deelnemers.

Na het plenaire gedeelte gaat u met uw team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen de organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heeft u een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan u wil werken. U gaat naar huis met een plan van aanpak, diverse hulpmiddelen en met ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten!

*Een multidisciplinair team (5 tot 8 medewerkers) bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging zorgmedewerkers, bestuurders of managers én kwaliteit- /beleidsmedewerkers.

Programma

13.00 - 13.30 uur - Inloop
13.30 - 16.30 uur - Programma

De volgende onderwerpen aan bod:

  • Aan de slag: werken aan minder regeldruk
  • Kennis uitwisseling & resultaten delen
  • Hoe nu verder?

Meer informatie? Neem contact op met:

LotteJunior adviseur
Lotte
Bergen
Junior adviseur l.bergen@vilans.nl 06 22 80 99 64
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl