Schrapsessie Regeldruk - Minder regels, meer tijd voor wijkzorg

12 december 2019
Utrecht

Administratieve lasten zorgen vaak voor frustraties. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrap- en snapsessies. Samen met uw collega’s gaat u in twee dagdelen aan de slag om de regeldruk binnen uw organisatie in kaart te brengen én terug te dringen.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
12 december 2019
Waar:
Utrecht
Voor wie:
Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de wijkverpleging*
Kosten:
Gratis

*Een multidisciplinair team bestaat bij voorkeur uit zowel zorgmedewerkers, begeleiders, kwaliteits-/beleidsmedewerkers als bestuurders en managers.

NB Meld u snel aan want vol is vol!

Schrapsessie: aan de slag voor meer tijd voor zorg

De schrap- en snapsessie bestaat uit twee middagen. De eerste bijeenkomst is een schrapsessie waarin we aandacht besteden aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe je processen kunt verbeteren. U gaat tijdens de schrapsessie met uw team aan de slag met de tool Minder papier, meer tijd voor zorg om de regeldruk binnen uw organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heeft u een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan u wil werken. U gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!

Programma

13.00 - 13.30 uur   Inloop
13.30 - 16.30 uur   Programma

Lees meer over schrapsessies

Meer informatie? Neem contact op met:

ElsbethAdviseur
Elsbeth
Zielman
Adviseur e.zielman@vilans.nl 06 41 23 04 78
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl