Snapsessie Regeldruk - Minder regels, meer tijd voor zorg

5 november 2019
Smaak Utrecht, Herculesplein 315, Utrecht

Samen werken aan minder onnodige regels zodat u meer tijd overhoudt voor de zorg en de cliënt. Tijdens de snapsessie besteden we aandacht aan het snappen en verbeteren van regels en werkprocessen. Waar komen regels vandaan, hoe kunnen onnodige regels geschrapt worden, en welke regels moeten op landelijk niveau aangepakt worden? Doe mee en meld u aan voor een van de gratis snapsessies!

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
5 november 2019
Waar:
Smaak Utrecht, Herculesplein 315, Utrecht
Voor wie:
Zorgteams* die hebben meegedaan aan een schrapsessie of zelf actief werken aan het verminderen van onnodige regeldruk binnen de organisatie
Kosten:
gratis

*Een team bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging van zorgmedewerkers, bestuur of management en kwaliteit-/beleidsmedewerkers.

Ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden

Tijdens de snapsessie ontmoet u andere zorgprofessionals die ook werken aan minder onnodige regels in de zorg. Leer van elkaars ervaringen en (succesvolle) aanpakken.

Aanpak regeldruk

De focus van de snapsessie ligt op het inventariseren voor welke regels een aanpak nodig is op landelijk niveau. Niet alle onnodige regels en processen zijn makkelijk zelf af te schaffen of slimmer te organiseren, zoals regels die overheid of inspectie opleggen. Daarom gaat u tijdens de snapsessie met organisaties zoals de inspectie of beroepsorganisaties in gesprek over verschillende vraagstukken en mogelijke oplossingen rondom administratieve lasten. Denk bijvoorbeeld aan thema’s zoals de risicosignalering, handtekening onder het zorgplan of HACCP. Met uw kennis en ervaring kunnen we zo de regeldruk écht aanpakken! Bekijk onze volledige agenda voor de andere datums.

(Ont)regel de langdurige zorg

ActiZ, CNV, FNV, FBZ, NU’91 en Zorgthuisnl organiseren snapsessies in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. Zij organiseren deze bijeenkomsten vanuit de cao-afspraken tussen sociale partners. De snapsessies dragen bij aan het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

Meer informatie over regeldruk

Meer informatie? Neem contact op met:

LotteJunior adviseur
Lotte
Bergen
Junior adviseur l.bergen@vilans.nl 06 22 80 99 64
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl