Snapsessie gehandicaptenzorg - Minder regels, meer tijd voor zorg

20 januari 2020 van 13.00 - 16.30 uur
The Colour Kitchen Zuilen, Pr. Christinalaan 1 in Utrecht

Samen werken aan minder (onnodige) regels zodat je meer tijd overhoudt voor de zorg en de cliënt. Tijdens de snapsessie regeldruk besteden we aandacht aan het snappen en verbeteren van regels en werkprocessen. Waar komen regels vandaan, hoe kunnen onnodige regels geschrapt worden, en welke regels moeten op landelijk niveau aangepakt worden? Doe mee en meld u aan voor een van de snapsessies!

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
20 januari 2020 van 13.00 - 16.30 uur
Waar:
The Colour Kitchen Zuilen, Pr. Christinalaan 1 in Utrecht
Voor wie:
Multidisciplinair team uit de gehandicaptensector*
Kosten:
Gratis

Snappsessies zijn bedoeld voor zorgteams die hebben meegedaan aan een schrapsessie of zelf actief werken aan het verminderen van onnodige regeldruk binnen de organisatie.

* Een multidisciplinair team bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging zorgmedewerkers, bestuurders of managers en kwaliteit-/ beleidsmedewerkers. 

Programma

13.00 - 13.30 uur - Inloop
13.30 - 17.00 uur - Programma

Minister aanwezig
Minister Hugo de Jonge van VWS sprak in februari met Eva Jinek over het terugdringen van regeldruk. 'De mooiste maatregel zijn de schrapsessies. Daarin bespreekt het team de regels waar ze het meeste last van ondervinden. Het is snappen of schrappen. En dan moe je er ook echt mee kappen', legt de minister uit. Tijdens deze snapsessie is minister Hugo de Jonge aanwezig om deze maatregelen in het echt te zien.

Meer informatie? Neem contact op met:

SimoneProjectassistent
Simone
van Vugt
Projectassistent s.vanvugt@vilans.nl 06 22 81 01 17
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl