Studiedag - De wijkverpleegkundige aan zet

8 februari 2017
Aristo in Utrecht

De positie van de wijkverpleegkundige staat onder druk door de toename van patiënten, 24-uurs beschikbaarheid en toenemende registratielast. Wat verandert er in 2017 in uw werkveld om deze problemen het hoofd te bieden? En hoe kunt u uw positie in de wijk versterken en leiderschap tonen om de juiste zorg te kunnen bieden aan patiënten?

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
8 februari 2017
Waar:
Aristo in Utrecht
Kosten:
€ 305,- excl. BTW voor wijkverpleegkundigen en € 340,- excl. BTW voor overige deelnemers

Deze studiedag gaat over de rol van de wijkverpleegkundige binnen de nieuwe kaders. Tijdens het ochtendprogramma komen actuele ontwikkelingen in uw vakgebied aan bod. In de middag kunt u kiezen uit inspirerende workshops en praktijkvoorbeelden. 

Uitgelicht uit het programma

Bezoek om 15.15 de sessie 'Rol in het wijkteam' - Doorleef de driehoek in de wijk. 

De belangrijkste spelers van het zorg- en sociaal domein in de wijk zijn de wijkverpleegkundigen, de huisartsen en het sociale wijkteam. In deze workshop doet u kennis op van deze rollen en gaan we voornamelijk in op de samenwerking binnen deze driehoek. Welke posities ten opzichte van het sociale wijkteam kan een wijkverpleegkundige innemen? Op welke manier kan een wijkverpleegkundige het beste in de wijk gepositioneerd zijn om preventief te werken? Hoe werken specialisten samen met het generalistische wijkteam en wat is de rol van de huisarts?

Tijdens deze workshop gaan we middels ‘Live action role playing’ beelden met elkaar delen over de posities van de professionals in de driehoek en gaan we dieper in op de werkzame elementen van samenwerking van deze professionals in de wijk. Vervolgens worden de ervaringen van het ‘live action role playing’ gekoppeld aan relevante kennis over de posities van professionals in de wijk en de samenwerking tussen deze professionals.

Deze parallelsessie wordt gegeven door Vilans-medewerkers Barbara de Groen, senior adviseur Lokaal Organiseren en Elsbeth Zielman, Adviseur Kwaliteit & doelmatigheid.

Bekijk het volledige programma

Meer weten?

Meer informatie? Neem contact op met:

BarbaraSenior adviseur
Barbara
de Groen
Senior adviseur b.degroen@vilans.nl 06 22 81 06 32
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl