Symposium Nachtzorg - Held in de Nacht

3 februari 2020 van 12.00 - 17.00 uur
't Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein

Op maandag 3 februari vindt er vanuit het programma Volwaardig leven en de VGN het symposium ‘Held in de Nacht’ plaats. Het is de eerste ‘special’ in een reeks waarin steeds een ander actueel thema binnen de gehandicaptenzorg behandeld wordt. Deze dag onder meer aandacht voor nachtzorg, het belang van lekker slapen, onderlinge afstemming tussen dag- en nachtzorg en voor slaaptechnologie.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
3 februari 2020 van 12.00 - 17.00 uur
Waar:
't Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein
Voor wie:
Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema
Kosten:
Gratis

Het symposium ‘Held in de Nacht’ is eerste ‘special’ in een reeks vanuit het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte (onderdeel van Volwaardig leven), waarbij steeds een ander actueel thema binnen de persoonsgerichte zorg centraal staat. In deze themabijeenkomst delen we de resultaten van het kennisnetwerk nachtzorg van VGN en wordt nachtzorg in de volle breedte belicht, met aandacht voor aansprekende voorbeelden en actuele vraagstukken rondom nachtzorg. Ook komt het belang van lekker slapen en goede nachtzorg aan de orde, evenals technologie en domotica, onderlinge afstemming tussen dag- en nachtzorg en samenspel met alle betrokkenen.

Neem ook uw kennis en ervaring mee en deel deze met de aanwezigen!

Over Volwaardig leven

In Nederland hebben ongeveer 2 miljoen mensen een beperking. Daarvan krijgen 130.000 mensen elke dag intensieve zorg. Zij hebben vaak hun hele leven hulp of begeleiding van anderen nodig. Deze kwetsbare mensen en hun naasten moeten kunnen rekenen op goed geregelde zorg en ondersteuning. Zodat ook zij volwaardig kunnen leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Met dit programma wil het ministerie de gehandicaptenzorg en complexe zorg meer passend maken en beter voorbereiden op de toekomst.

Meer informatie? Neem contact op met:

HilairSenior adviseur
Hilair
Balsters
Senior adviseur h.balsters@vilans.nl 06 22 81 00 70
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl