Theatertour VWS - Voorstelling Lastige Ouders

25 maart 2020 van 20.00-22.00 uur
Theater De Kring, Kerkstraat 1 in Eindhoven

De voorstelling Lastige Ouders is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd 2 zal blijven. In Lastige Ouders nemen zij u mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
25 maart 2020 van 20.00-22.00 uur
Waar:
Theater De Kring, Kerkstraat 1 in Eindhoven
Voor wie:
Familieleden, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden
Kosten:
Gratis

Als moeder van een kind met een verstandelijke handicap is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Samen met theatermaker Pieter Tiddens heeft zij haar dagboeken bewerkt tot de voorstelling Lastige Ouders. Om een representatief beeld te schetsen, spraken Marike en Pieter in de voorbereiding met diverse ouders en hulpverleners over hun ervaringen met kinderen met een handicap. Deze ervaringen zijn verwerkt in het verhaal van de voorstelling. 

De voorstelling is voor naasten van mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag, hun omgeving en voor beleidsmakers en zorgbestuurders.

Programma

19.20 - 20.00 uur - Inloop parktheater Eindhoven
20.00 - 21.00 uur - Voorstelling
21.00 - 21.30 uur - Nagesprek
21.30 - 22.00 uur - Borrel

Volwaardig leven

De gratis voorstelling is onderdeel van een landelijke theatertour en wordt aangeboden vanuit het programma Volwaardig leven. Met de voorstelling wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een landelijke dialoog op gang brengen over de ervaringen van naasten van mensen met een beperking. Zo worden alle aspecten waar zij mee te maken krijgen zichtbaar én bespreekbaar.

Meer informatie? Neem contact op met:

KarenSenior communicatiemedewerker
Karen
Jansen
Senior communicatiemedewerker k.jansen@vilans.nl
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl