Vilans KICK-protocollendag

8 juni 2018
Beatrixgebouw Jaarbeurs in Utrecht

Deel ervaringen, leer van elkaar en laat u inspireren op onze Vilans KICK-protocollendag op 8 juni.  Met lezingen en praktische workshops besteden we aandacht aan het thema van dit jaar: ‘Samen leren en zorg verbeteren met behulp van protocollen’.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
8 juni 2018
Waar:
Beatrixgebouw Jaarbeurs in Utrecht
Kosten:
€195,- voor leden en €225,- voor niet-leden

Het volledige programma volgt eind februari.

Wat levert de Vilans KICK-protocollendag op?

De dag zorgt voor inspiratie en uitwisseling van kennis over de KICK-protocollen. Zo is er aandacht voor actuele wetgeving die de protocollen beïnvloedt. Ook vaardigheden komen aan bod voor ordening, inhoud, dagelijks gebruik en implementatie. Laat u verrassen door ‘gluren bij de buren’ of nieuwe technologieën, zoals de AR-bril. 

Dynamiek op de werkvloer

Tijdens deze dag ligt de nadruk vooral op de dynamiek op de werkvloer. Daar waar leren en verbeteren onderdeel zijn van de dagelijkse werkelijkheid. We gaan aan de slag met vragen als: worden protocollen op de werkvloer gebruikt als dynamisch onderdeel van leren en verbeteren? En zo ja hoe dan? Of zijn ze er alleen om aan regels te voldoen? Het gaat op vrijdag 8 juni dus niet zozeer om de foto (resultaat) maar om de film (proces) die we maken.

Er is aandacht voor de vertaling van ‘papier’ naar de praktijk in de breedste zin van het woord. Het gaat over over hoe je beargumenteerd afwijkt van een protocol, maar ook over hoe jij en je collega’s de vertaling kunnen maken van ‘platte tekst’ naar ‘dynamische praktijk’. Daarnaast worden natuurlijk ook inhoudelijke onderwerpen besproken rondom protocollen waarvan de theorie in beweging is.

Voor de Vilans KICK-protocollendag 2018 wordt accreditatie aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals. Bij toekenning zullen de punten bijgeschreven worden.

Vilans KICK-protocollen

Wij ontwikkelen, onderhouden en beheren protocollen sinds 1996. We doen dit voor 450 zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. We kunnen de verschillen tussen protocollen, richtlijnen en andere actuele informatie snel in kaart brengen en analyseren. We weten waar medewerkers tegenaan lopen bij het toepassen en adviseren organisaties hierover. Lees meer over hoe .

Meer informatie? Neem contact op met:

JudithAdviseur Kennispleinen
Judith
Oosterom
Adviseur Kennispleinen j.oosterom@vilans.nl (030) 789 23 38
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl