Werkplaats - Zinvolle en verantwoorde toepassing van data en AI

14 oktober, van 14.00-16.00 uur

In het najaar van 2021 organiseert Vilans een serie werkplaatsen over de zinvolle en verantwoorde toepassing van data en AI in de langdurige zorg. In drie bijeenkomsten hoort u over de laatste ontwikkelingen op dit gebied, wisselt u ervaringen uit met andere organisaties, en gaat u aan de slag met vraagstukken over de zinvolle en verantwoorde ontwikkeling en toepassing van data en AI.

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
14 oktober, van 14.00-16.00 uur
Voor wie:
Zorgmedewerkers en beleids- en innovatiemedewerkers
Kosten:
Gratis

Denk aan: ‘Wat vraagt data-beschikbaarheid van individuele zorgorganisaties?’, ’Welke organisatie-overstijgende samenwerking is er nodig?’ en ‘Hoe kan men waarborgen dat we (semi-)autonome technologieën de baas blijven?’. Tussen de bijeenkomsten door gaat u zelf aan de slag ter voorbereiding op de volgende keer. 

Wanneer?

De drie bijeenkomsten zijn op: 

 • 16 september van 14.00-16.00 uur
  Thema: Automatisering: grenzen en wensen
  Hoe zorgen we voor een balans tussen automatisering en mensgedreven zorg? En hoe kan AI-technologie júist bijdragen aan waardevol menselijk contact?
 • 14 oktober van 14.00-16.00 uur
  Thema: Technologie de baas
  Hoe zorgen we voor menselijke controle, en waarborgen we dat technologie hooguit een hulpmiddel is? Wat is hierbij de rol van de gebruiker?
 • 18 november van 14.00-16.00 uur
  Thema: Zorgen voor data
  Zonder goede data geen betrouwbare data- en AI-toepassingen. Wat vraagt dit van individuele (zorg)organisaties en organisatie-overstijgende samenwerking?

Bij welke van de drie bijeenkomsten kunt u aanwezig zijn? Idealiter bent u bij álle drie de bijeenkomsten aanwezig. U kunt ook samen met een collega deelnemen.

De werkplaatsen vinden fysiek plaats in Utrecht. Wegens beperkt aantal plekken i.v.m. coronamaatregelen kunnen we niet garanderen dat u na aanmelding definitief kunt deelnemen. Wij zullen contact met u opnemen na aanmelding.

Deelname niet vrijblijvend

Deelname aan de werkplaats is gratis, maar niet vrijblijvend. We verwachten dat u bereid bent om tussen de bijeenkomsten door met de vraagstukken en geleerde lessen aan de slag te gaan binnen uw eigen organisatie. 

Meer informatie over datagedreven zorg

Wilt u meer weten over het thema ‘Datagedreven zorg’? Bekijk dan ons introductiewebinar, onze infographic en video of lees meer op onze projectpagina.

Meer informatie? Neem contact op met:

DirkSenior onderzoeker
Dirk
Lukkien
Senior onderzoeker d.lukkien@vilans.nl 06 12 41 65 13
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl