Marleen Versteeg

Marleen Versteeg

10 erkende interventies toegevoegd aan databank langdurende zorg

Wij hebben 10 interventies uit aangrenzende sectoren toegevoegd aan de databank voor effectieve interventies. Het gaat om interventies uit de jeugdzorg en over leefstijl die ook relevant zijn voor de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. De interventies zijn afkomstig uit de databanken van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL).

25-03-2015

Toegevoegde interventies

Interventies voor de gehandicaptenzorg

Interventies voor de ouderenzorg

Meerdere erkenningstrajecten

In verschillende sectoren zijn erkenningstrajecten actief. Al deze trajecten werken op dezelfde manier en met dezelfde criteria. Ontwikkelaars van interventies die voor meerdere sectoren relevant zijn hoeven deze  maar één keer in te dienen. Dit bespaart  veel tijd en energie.

Wij nemen deze 10 interventies op in onze databank vooruitlopend op de formele aansluiting bij het samenwerkingsverband effectieve interventies van NJi, RIVM/CGL, NISB, NCJ en Movisie. Zo ontstaat een nog beter overzicht en inzicht in kwaliteit.

Erkenningstraject langdurende zorg

Het erkenningstraject langdurende zorg wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Vilans. 2 onafhankelijke deelcommissies onder voorzitterschap van prof. dr. Pauline Meurs beoordelen de ingediende interventies. Wij maken erkende interventies centraal en online toegankelijk. In de toekomst worden de interventies ook opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland.

Meer lezen over de interventiedatabank?

Meer informatie? Neem contact op met:

MarleenSenior adviseur
Marleen
Versteeg
Senior adviseur m.versteeg@vilans.nl 06 22 81 02 71
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl